Fiat Punto: Knipperlichtprobleem

Bouwjaar: 1998

Hallo,

Ik ben sinds een paar maanden de eigenaar van een punto 1 55sx uit '98. Op zich ben ik wel tevreden (behalve dan dat de koppelingsdrukgroep kapot is en deze gisteren heb moeten laten vervangen) maar ik zit nu nog met het volgende probleem:

de knipperlichten doen het soms wel en soms niet. meestal als het heeft geregent werken de knipperlichten / alarmlichten niet meer. uit de papieren blijkt dat bij de laatste grote beurt bij fiat dit probleem ook al is aangegeven door de vorige eigenaar maar wat ze eraan gedaan hebben kan ik niet herleiden uit de rekening. in ieder geval doen ze het nu nog steeds niet goed.

wie o wie weet waar het aan kan liggen? het probleem doet zich dus vooral voor in vochtige weersomstandigheden. en waar zit de relais voor de knipperlichten, misschien dat de relais een beetje vastzit ofzo...

alvast bedankt!

mvg

aslan

r19

Geplaatst door r19 (0) , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Fiat Punto? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

Tinus11474 (0), 18 jaar geleden

denk dat er water in de knipperlichten komt , zet de knipper /
alarm lichten aan en spuit ze met een tuinslang 1 voor 1 nat ,
als ze er dan mee stoppen heb je meschien de boosdoener gevonden.
het relais zit meestal onder het dashbord (in de auto dus).
kan alleen nat worden als je water binnen in de auto krijgt.
dit is natuurlijk ook niet uit te sluiten.

suc6 tinus

r19 (0), 18 jaar geleden

hoi,

dank voor de snelle reactie! ik heb allereerst de voorknipperlichten en de zijknipperlichten gecontroleerd en hier lag het niet aan. Daarna ben ik op zoek gegaan naar de relais (onder de stuurkolom) , en merkte dat als mn knipperlichten uitvielen en ik op de relais tikte de knipperlichten het weer deden. Ik heb voor de zekerheid gisteren meteen een nieuwe relais erin gestopt en sindsdien werkt het perfect (hoop dat het zo blijft).

de link met het vochtige weer kan ik niet helemaal begrijpen, maar ja, wie begrijpt wel de electrische installatie van fiat :-)) . Er zat in ieder geval geen vocht bij de relais of bij de zekeringenkast waar alle draden lopen van onder andere de knipperlichten...

mvg

aslan

Tinus11474 (0), 18 jaar geleden

het zal wel een "maandag ochtend" relais geweest zijn.
ik hoop voor je dat het nu goed blijft werken.

gr. tinus

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Fiat Punto of stel zelf een nieuwe vraag.