Fiat Bravo: Koelsysteem ontluchten.

Bouwjaar: 1998

Goede avond mensen,

Ik heb van een bravo 1.4 12v de koppaking vervangen omdat de auto veel ste warm was geweest ivm een defecte thermostaat.
na alles te hebben vervangen en de kop te laten vlakken krijg ik ten eerste het koelsysteem niet onlucht , zet ik de onlucht dopjes open dan gebeurt er nog niks en nu loopt de auto nog maar op 3 cilinders. De bobine zal ik nog even moeten controleren of deze stuk is.

Weet iemand toevallig wat er loos kan zijn?

mvg Mike

mike86

Geplaatst door mike86 (0) , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Fiat Bravo? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

joep5513 (0) PRO, 18 jaar geleden

Het ontluchten van deze motoren valt best tegen. Je moet de auto aan een kant opkrikken zodat de lucht bij het hoogste punt er uit kan. Wij hebben een apparaatje wat eerst het koelsysteem vacuum zuigt en daarna vult, dan valt het wel mee.
Liep hij meteen op 3 cil. na het vervangen van de koppakking?
op van te voren al?
Controleer anders ook even of er geen nok van de nokkenas afgesleten is.
suc6

laurens6453 (0) PRO, 18 jaar geleden

heb je de koppakking niet verkeerd om gezet ??

bij het ontluchten moet je ook de kachelkraan op HEET zetten !!

theedgegw (0), 18 jaar geleden

ontluchten moeilijk is echt onzin. Zorg dat kachel kraan helemaal open staat! Draai dan eerst het nippeltje op radiateur open totdat hier koelwater uit loopt. Dan dichtdraaien en de nippel op de kachel slang los draaien. Het fijt dat je hem niet goed ontlucht krijgt en op 3 cilinders loopt doet maar ook twijfelen of je de koppaking niet verkeerd om er tussen hebt gelecht. ik zou even controleren of de bougies nat zijn en anders een lek test doen. Het kan voorkomen dat je een scheur in de kop hebt, in dat geval zou ik deze even laten afpersen

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Fiat Bravo of stel zelf een nieuwe vraag.