Fiat Bravo: LPG probleem

Bouwjaar: 1998

Goedenavond,

Ik heb met mijn auto een heel raar probleem. Ik heb een LPG installatie. Af en toe is er helemaal niks aan de hand en af en toe als ik op gas rij dan trekt de motor niet meer en slaat de motor af. Het afslaan van de motor voorkom ik door op benzine over te schakelen, echter na een tijdje begint de motor op benzine ook niet meer te trekken, maar op benzine slaat ie niet af! Het rijdt maar erg haperend. Hierop schakel ik hem weer over op gas en zo kan ik weer verder rijden. Dit kan zo een hele tijd doorgaan.

Op benzine heb ik ook het probleem dat de motor af en toe (ook hier dus soms geen probleem) op stationair hapert na ongeveer 5 a 10 seconden stil te staan.

En ik rij maar 300 km op benzine met een volle tank...

Weet iemand hier misschien raad mee? Garages waar ik ben geweest wisten het probleem ook niet te vinden. Ik heb hem ook meerdere malen laten testen en alles leek in orde.

Alvast bedankt!

Emrah2699

Geplaatst door Emrah2699 (0) , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Fiat Bravo? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

7 Reacties

joep5513 (0) PRO, 18 jaar geleden

Allereerst is het belangrijk om uit te zoeken of het probleem in de lpg inst. of het benz. systeem zit. Dit doe je door een paar dagen alleen op benz. te rijden. Als het probleem zich dan voordoet uitlezen met tester. Wat voor motor is het 1.2 1.4 1.6 1.8?
Bij 1.4 de druksensor in het spruitstuk schoonmaken.

Emrah2699 (0), 18 jaar geleden

Bedankt voor de reactie.
Ik heb inderdaad een paar dagen alleen op benzine gereden maar dat lukt dus niet want de motor trekt soms dan niet goed. Als ik bv het gaspedaal helemaal intrap hapert de motor. Ik heb ook geprobeerd alleen op LPG gereden, hetzelfde probleem (op LPG slaat ie dan ook nog soms af dus). Dit voorkom ik dus door telkens het switchen van benzine op LPG en andersom. Zo kom ik wel een tijdje vooruit.

De motor is een 1.4. Ik zal eens kijken of het lukt om de druksensor schoon te maken.

Emrah2699 (0), 18 jaar geleden

Ik heb de druksensor schoongemaakt, maar het probleem blijft zicht voordoen helaas. Heeft er iemand nog andere suggesties?

joep5513 (0) PRO, 18 jaar geleden

Heb je vooral problemen als je vol gas geeft laag in toeren? Controleer dan eens de bougiekabels en bougies. Ook de lambdasonde eens controleren. niet alleen foutcode's uitlezen maar ook de lambda spanning controleren onder het rijden.
sus6

Emrah2699 (0), 18 jaar geleden

Inderdaad, het komt vooral voor als ik vol gas geef laag in toeren! Ik heb de bougies en de kabels meerdere keren gecontroleerd, maar zal het nu nog even extra goed doen.
Wat kan er mis zijn met de lambdasonde dan?

Emrah2699 (0), 18 jaar geleden

Ik heb nog iets ontdekt. Zodra mijn LPG tank vol zit, komt er een krakend en piepend geluid uit de tank. Is dit een teken dat ie schoongemaakt moet worden? (nogal een dure behandeling hoorde ik)? Of kan er ook iets anders mis zijn?

joep5513 (0) PRO, 18 jaar geleden

Soms zie je niets aan de kabels. Gewoon een ander setje monteren
Dat krakend piepend geluid vanuit de tank zegt mij niets. (ik ben ook geen lpg specialist)

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Fiat Bravo of stel zelf een nieuwe vraag.