Fiat Bravo: vermogen

Bouwjaar: 2001

hallo,ik heb hier een bravo jtd(type 128b9000)die niet meer trekt,net alsof de turbo niet werkt.uillezen geeft geen foutcode's en turbodrukwaarde lijkt goed.denk zelf de luchtmassameter,weet iemand welke waarde die moet geven bij uitlezen,deze geeft tussen 250 en 450 mg.thanks

Van11714

Geplaatst door Van11714 (0) PRO , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Fiat Bravo? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

7 Reacties

joep5513 (0) PRO, 18 jaar geleden

bij het uitlezen kun je de gemeten waarde vergelijken met de beredende waarde. als deze te veel afwijken luchtmassameter stuk. soms alleen vervuild, schoonmaken met remmenreiniger werkt soms als het vermogen een beetje verminderd is. bij te veel vermogensverlies moet hij meestal verv. worden.

groetjes Joost

Van11714 (0) PRO, 18 jaar geleden

bedankt Joost, maar wat zijn beredende waarde en waar vind ik die?

joep5513 (0) PRO, 18 jaar geleden

typefoutje, het moet zijn de berekende waarde, dit zijn de waardes die het regelapp. zelf berekend aan de hand van andere sensoren. Bij de (fiat)tester kun je de waardes naast elkaar zetten en vergelijken tijdens een proefrit. Maar ga er maar vanuit dat het de luchtmassameter is.

groetjes

joep5513 (0) PRO, 18 jaar geleden

extra opmerking, de berekende waarde word ook wel de doelstelling genoemd

Van11714 (0) PRO, 18 jaar geleden

bedankt voor uw info,denk ook luchtmassameter maar die is peperduur dus ik wil geen onnodige onderdelen vevangen daarom ben ik graag zeken.ikzelf heb een texa uitleesaparaat waarbij ik (wist ik niet)bij nader inzien ook de twee waarde's kan zien,weet jij hoeveel verschil ik mag hebben tussen berekende waarde en de werkelijke?alvast bedankt

joep5513 (0) PRO, 18 jaar geleden

nee, maar als je een afwijking heb van 50% is het zeker niet goed. Kun je proefrijden met die tester? Dan is het verschil vaak het grootst. Motor flink belasten.

Van11714 (0) PRO, 18 jaar geleden

klopt,heb 60% verschil,nieuwe gemonteerd en alles ok.bedankt Joep voor de tips

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Fiat Bravo of stel zelf een nieuwe vraag.