Fiat Tipo: Koelvloeistof lekt en spuit eruit onder dashboard

Bouwjaar: 1989

Ik rijd nu al een jaar ofzoiets in een Fiat Tipo en ik heb al een heleboel problemen gehad. IK kwam op een ochtend de auto in en zag een plas met koelvloeistof op de gond onder mijn stuur liggen. Ik zal dat het er met stralen uitliep en toen ik ging rijden werd het alleen maar erger. Na nadere inspectie bleek het een soort van koppeling dat koelvloeistof de kachel in laat lopen welke we bij de sloop vandaan hebben getrokken. Deze hebben we vervangen maar het blijft. Wat moet ik doen? Moet ik m laten maken, moet ik m verkopen, gewoon wegpleuren of denk je van: Je kunt m ook wel weer ns LATEN MAKEN? en hoe doe je dat zelf?

Bertvanderkruijssen

Geplaatst door Bertvanderkruijssen , lid sinds 18 jaar geleden

4 Reacties

dave1109, 18 jaar geleden

das lullig zal wel een waterslang of je kachelradiateur zijn

PBleeker, 18 jaar geleden

Als er veel uitblijft stromen , moet het lek ook duidelijk zichtbaar zijn.
Al zou je de auto zo willen verkopen krijgt je ook geen moer voor.
Repareren en snel verkopen , dat zou ik doen.

Bertvanderkruijssen, 18 jaar geleden

Ik heb het heel simpel opgelost: Ik heb de radiatorslang (onder de motorkap) omgelegd en een paat vaatdoeken nat gemaakt en op de lek geplakt met lijmspray. Er bleef in het begin nog wel een heleboel prut uitlopen maar nadat ik dat een stuk of vijftig keer terug had geworpen in de koelvloeistof tank, kan ik maar een ding concluderen: MIJN AUTO LOOPT ALS NOOIT TE VOREN. De hitte loopt ook niet meer op en het lijkt of mijn auto nog nooit zo goed heeft gereden. Dus... Wie o wie, wil er een fiat PIPO kopen voor 500 (n)eurotjes? (heheheh!!)

Bertvanderkruijssen, 18 jaar geleden

0f 499 euro?

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Fiat ZX of stel zelf een nieuwe vraag.


Gesponsord

Met een groots assortiment in de beste auto-onderdelen, aanbiedingen en merken vind je altijd een optimale mix tussen A-merken en aanbiedingen. Voor iedere automobilist weet Carpardoo de juiste auto onderdelen of auto-accessoires te vinden.