Fiat tipo: toerental die op hol slaat ,eigen leven

Bouwjaar: 1992

Hallo, van mijn fiat tipo 1.4i uit '92 was het vacuum slangetje gescheurd van de moter,a.n.w.b gebeldt en gemaakt. Drie dagen later ik starte en het toerental is hoger dan normaal even gewacht en weg was het. 3 dagen later wil ik parkeren en hij gooit het toerental helemaal omhoog, uitgezet en niet meer starten, verzopen.Daarna gewoon weer doen.2 dagen later op de snelweg inhouden en stoteren, ga de snelweg af het toerental blyft hoog in zijn toeren, ga de bocht om schakel naar zijn 3 en slaat af,niet meer te starten op advies van a.n.w.b en fiatdealer nieuwe bougie kabels geplaatst en reed een stuk beter.De computer is uitgelezen en de injector is nagekeken alles goed. Lambasonde ook goed.maar om de zoveel tijd gooit hij zomaar het toerental omhoog en verzuipt.
andere garage geweest 2 dagen naar gekeken maar weten niet waar ze het moeten zoeken. Grote beurt gehad, maar het probleem komt nu om de 100 km weer terug als ik nou op de snelweg rij of hem start hij zoekt zijn eigen moment, terwijl het soms ineens ophoudt als het gebeurd. Het is alsof je het gaspedaal vol intrapt maar ik doe niks. Wie weet wat dit kan zijn....???

hydra25

Geplaatst door hydra25 , lid sinds 18 jaar geleden

2 Reacties

Jantje GT, 18 jaar geleden

Hoi Johan. Heeft je auto toevallig een voetpakking onder het inspuithuis zitten(ik kan het me zo niet even voor de geest halen)? Je kunt nakijken of hij hierlangs geen valse lucht zuigt en je kunt ook nog even nakijken of de gasklepschakelaar wel de juiste weerstand heeft. Hij moet ongeveer tussen de 1200 en 1300 Ohm liggen. Succes.

hydra25, 18 jaar geleden

hoi Patrick,bedankt voor je reactie!
Over de gasklep die hebben ze toen eventjes vervangen door een andere gasklep, maar toen deed het probleem zich nog steeds voor.Ik weet niet als ze hem ook gecheckt hebben op de weerstand.Over die voetpakking moet ik nog even bekijken (ben namelijk ziek op dit moment dus nog geen tijd gehadt)Als je nog andere mogelijkheden weet hoor ik ze graag! Ook andere reacties zijn nog van harte welkom...

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Fiat ZX of stel zelf een nieuwe vraag.


Gesponsord

Met een groots assortiment in de beste auto-onderdelen, aanbiedingen en merken vind je altijd een optimale mix tussen A-merken en aanbiedingen. Voor iedere automobilist weet Carpardoo de juiste auto onderdelen of auto-accessoires te vinden.