Fiat Fiat Punto 1.2. 3D ELX: Koppakking???

Bouwjaar: 2000, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.2. 3D ELX

Hallo,
Ik heb sinds september 2006 een Punto van 2000, momenteel 75.000 km op de teller met NAP. Voorheen een Punto uit 1994 gehad. Deze heb ik weg gedaan vanwege 200.000 km op de teller, en ws. een lekke koppaking. Dit concludeer ik uit de vele reparaties van o.a. kachelradiateur, waterpomp, diverse keerringen, kleppendekselpakking e.d.
Nu met mijn nieuwe Punto heb ik weer hetzelfde probleem. Ik heb in een jaar tijd 2x de kachelradiateur kapot gehad, de aandrijfaskeerring, kleppendekselpakking en de keerring van de ontsteking ook kapot. En momenteel lekt hij weer eens koelvloeistof voor de afwisseling, rechts langs het blok druppelt het omlaag. Het vreemde is dat hij lekt als de motor koud is, en als ie warm is is er niets te zien. Ik heb vorige week de koelvloeistof tot aan max. bijgevuld, nu is ie weer voor de helft leeg.
En ik rij gewoon netjes, ben een meisje hihi. Ik heb in ieder geval géén agressief rijgedrag of zo...
Nu is mijn vraag; zal dan tóch niet de koppakking kapot zijn, dat hij druk opbouwt en daarom alle keerringen / pakkingen en dergelijke kapot worden geduwd??
De auto rijdt prima, en er is niets bijzonders aan de pijlstok te zien (bubbeltjes van koelvloeistof bij de olie bijv.).
Het is gewoon raar, het één onderdeel is vervangen, een maand erna kan ik wéér terug omdat er wéér iets kapot is.
Dat hij nu koelvloeistof lekt kan ook de waterpomp zijn, maar deze zit links en het lek zit rechts (als je vóór de auto staat).
Voor mij in ieder geval nooit géén Fiat meer, want ik heb het nu 2x mee gemaakt en dat is genoeg.

Wie kan mij advies geven, of heeft misschien hetzelfde meegemaakt??
Gr. Sabrina
sabrientje82@home.nl

sabrientje82

Geplaatst door sabrientje82 (0) , lid sinds 16 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Fiat Punto? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

matthijs1 (0) PRO, 16 jaar geleden

Tja, deze blokjes zijn wel wat gevoelig voor lekkage. Maar een diagnose bij een dealer en of een seccond opinion bij een regulier garagebedrijf lijkt me in dit geval zinniger dan giswerk op dit forum. m.a.w. op afstand moeilijk te zeggen wat het kan zijn. groet Thijs

jeroen pinda (0) PRO, 16 jaar geleden

ff goed de heele auto na laaten kijken en lektest van koppakking doen en niet naar de eerste de beste om de hoek gaan dan heb je na de noodzakelijke repparaties weer een geweldige auto (koppakking is niet zo duur )

Auto & CCS (0), 16 jaar geleden

Hoi Sabriene,
Met de Punto is niks mis mee, het zijn goede auto's, alleen jou probleem is een goede monteur vinden, die niet eerst alles moet gaan verwisselen tot hij de goede heeft gevonden.

Nou, de lekkage is de pakking van de termostaathuis en met een vloeibarepakking van 7,00 euro ben je er klaar mee of je koopt een hele nieuwe termostaat voor 25,- en krijg je de pakking erbij.
Dit zal ook de oorzaak zijn geweest toen zij de keering van de onsteking hebben verwisseld, de termostaathuis zit er bovenop.

Automotiv24.nl
Groet.

razorblade (0) PRO, 16 jaar geleden

Hoi,

Als ik het zo lees dan valt het opzich wel mee toch. De kleppendeksel pakking, de o-ring van de ontsteking en de aandrijfas keerring tja die gaan wel eens lekken maar dat heb je met alle auto's. Dat moet je eigenlijk toch zien als onderhoud. Alleen die kachelradiateur is wel een beetje vreemd, vooral 2x in 1 jaar! de 2e keer was wel garantie toch?

Door de eventuele lekke koppakking worden geen olie keerringen enzo lek gedrukt hoor en ook geen pakkingen van de waterpomp e.d. don't worry.

Ben het met de collega's eens hoor. Even langs de garage. Koelsysteem even laten afpersen en koppakking test....zo gebeurt en dan heb je zekerheid.
Als deze type's een lekke koppakking hebben dan lekken ze meestal niet uitwendig. En omdat het aan de rechterkant zit (voor ons is dat links haha) heb je i.d.d. goed kans dat de thermostaat lekt.

Succes en laat ff weten hoe het is afgelopen, we zijn benieuwd.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Fiat Punto of stel zelf een nieuwe vraag.