Fiat 124 spider: koppeling

Bouwjaar: 1972

Na 5 maanden winterstalling wil mijn koppeling niet meer werken.
het pedaal werkt gewoon maar het lijkt wel of koppelingsplaat vastzit.ik heb de auto in de 1 versnelling gezet en de motor gestart in de hoop dat de platen los schieten.helaas.ik heb vorig een complete nieuwe koppeling ingezet.ik snap er niets van.heeft iemand een tip voor mij??

De enige remedie was om de koppeling in zijn geheel te vervangen wat ik ook inmiddels gedaan heb

koppen

Geplaatst door koppen (0) , lid sinds 20 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Fiat 124? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

opelfan (0), 20 jaar geleden

als de wagen een lange tijd heeft stilgestaan kan de koppelingsplaat blijven hangen aan het vliegwiel of aan de prise as je kan proberen de wagen op te krikken beide wielen van de grond 2e versnelling inschakelen motor starten zodat de wielen meedraaien gas geven de koppeling induwen en remmen voordat de motorsnelheid terugvalt de koppeling zal vrij zijn als alle versnellingen gemakkelijk schakelen

Hans4037 (0) PRO, 20 jaar geleden

Starten in tweede versnelling auto rijd dan gelijk weg,dan hard remmen voelt niet zo lekker aan maar meestal is dan de koppeling weer los.
De koppelingsplaat plakt vast aan het vliegwiel door wat roestvorming.
Hans

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Fiat 124 of stel zelf een nieuwe vraag.