Fiat Ducato: Koppelingspedaal schiet omhoog

Bouwjaar: 2007, Brandstof: Diesel, Motorcode: 2198

Tijdens het rijden met onze camper hoor ik een klik en plots schiet koppelingspedaal weg (omhoog). Kan pedaal nog maar 2-3cm indrukken maar kan niet verder rijden. Met de hand de pedaal omhoog getrokken (bij indrukken blijft die wel weer hangen maar trek ik m met de tenen terug ;-) ) en dan kan ik in 1 schakelen en wegrijden. Het is een hydraulische koppeling en oliepijl is goed.
Vanochtend heeft een kennis ons opgehaald en heb ik camper naar huis gereden. Na circa 10km ging koppelen steeds goed. Heb dik een uur gereden en probleem lijkt verdwenen.
Heeft iemand een idee? Straks komt probleem op onverwacht moment terug en dat wil ik liever voor zijn. De hydraulische pomp? Mogelijk iets kapot in de koppelingsplaat?

Preveli

Geplaatst door Preveli (0) , lid sinds 10 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Fiat Ducato? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

jan T (10) PRO, 10 jaar geleden

guus ik neem aan dat je bedoelt dat het pedaal naar beneden schiet en als je hem weer om hoog trekt dat het dan weer werkt.
als dat zo is dan is de eerste verdachte de cilinder die bij je pedaal zit door inwendige lekkage trap je of door het gewicht het bedaal in en gaat de vloeistof langs de cup heen zodat het pedaal zakt en niet meer op komt.
door er an tetrekken komt het weer goed tot dat het weer gebeurt.
meestal wordt dit steeds meer.
als dat zo is dan is het vertandig om deze cilinder tevervangen voor dat je ergens stil staat.

groetjes jan.

Preveli (0), 10 jaar geleden

Hallo Jan, kan de pedaal zomaar uit zichzelf wegschieten? Dat gebeurde na een soort van klik (veer?). Dat lijkt me zo vreemd.
Nu lijkt overigens alles in orde en ook vloeistofpijl is ok. Ik ga maandag vragen wat een cilinder kost en evt. uit zekerheid vervangen.
Bedankt voor je reactie!

jan T (10) PRO, 10 jaar geleden

nou je kunt eens naar de bevestiging van de veer kijken of dar iets vreemds aan tezien is maar anders is de cilinder wel de eerste verdachten.

groetjes jan.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Fiat Ducato of stel zelf een nieuwe vraag.