Fiat Punto: Koppelingsprobleem

Bouwjaar: 1997, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.1

Ik heb een punto 1.1 benzine met slechts 27300 km op de teller (herkomst bekend/boekje present) . Ik moet nu het koppelingspendaal al helemaal intrappen om hem te laten werken. Is de koppeling opstelbaar? Op de bevestigingsdraad onder de motorkap aan de koppelingshendel op het huis zit genoeg ruimte.

louiskees

Geplaatst door louiskees (0) , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Fiat Punto? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

hellbat (0) PRO, 18 jaar geleden

Dan zul je hem inderdaad moeten opstellen, zover dat je NET de speling van de kabel hebt weggedraaid ( Dus niet de koppelingshendel al gaan intrekken, dit veroorzaakt een slipkoppeling )

Groeten Marcel

theedgegw (0), 18 jaar geleden

Waarschijnlijk is de koppeling gewoon versleten en zul je deze moeten vervangen. je hebt het hier over een auto van 9 jaar oud en 25000 km je kunt dus wel raden dat deze auto heel erg veel in de stad gereden moet hebben. En je weet niet hoe de vorige bestuurder gereden heeft. Je kunt het proberen met opstellen maar vrees dat je de koppelings platen echt moet vervangen

louiskees (0), 18 jaar geleden

Ik heb de kunststof verstelmoer ca 10 mm opgesteld. De koppelingskabel staat nu strak, maar nog enigszins beweegbaar. De motor wordt nu ontkoppeld wanneer ik het pedaal voor ca. 1/3 indruk. Verder slipt de koppeling niet bij plots gasgeven en wegrijden. Ook rijdt de auto in de eerste versnelling nog vlot weg alleen op de koppeling. Ik denk dus dat opstellen toch de juiste oplossing was. Bedankt voor de reakties.

theedgegw (0), 18 jaar geleden

Je moet ff plus minus 50 in de de hoogste versnelling rijden en dan volgas geven als het motor toerental dan gelijk blijft is het zeker dat de koppeling goed is. Ander test is auto in de 2 zetten en koppeling op laten komen zonder gas te geven. slaat hij af is de koppeling goed.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Fiat Punto of stel zelf een nieuwe vraag.