Fiat Ducato 2010: kraken achtervering

Bouwjaar: 2010, Brandstof: Diesel

Het betreft een camper op een ducato onderstel model (250) het nieuwe type.

Camper kwam voor onderhoud en APK. De camper heeft schijfremmen achter en een trommelrem voor de handrem. Voor de beurt heb ik de handrem een paar tandjes bij gesteld. Camper heeft maar 20.000 gelopen en alles is goed gangbaar en nieuw.

Ik heb sporadische een camper die een krakende achtervering heeft. Als je dan de teflon bussen die in de achterste bladveer oog en carrosserie zitten in spuit met teflon smeermiddel is het geluid weg. Bij deze camper heb ik dat ook gedaan alleen is het geluid niet weg. Het geluid is lastig te lokaliseren, op de brug krijg je de camper haast niet in beweging en ik denk door de holle achteras wordt het geluid versterkt. Als je met de camper rijdt lijkt het rechts achter, buiten de camper lijkt het beide zijden en soms het voorste bladveer oog dan weer in het midden. Ik heb dus de achterste bussen ingespoten na demontage en tussen de bladveren de teflon plaatjes. De voorste bladveer oogrubber heb ik zonder demontage ingespoten. De klant wilde de camper terug en gaat een weekend weg.

Wie heeft hier ervaring mee???

Highway

Geplaatst door Highway (120) PRO , lid sinds 17 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Fiat Ducato? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

7 Reacties

bertus9074 (0) PRO, 9 jaar geleden

Hoi,

Ik ben al een hele tijd bezig met hetzelfde probleem maar dan een oudere ducato, mijn ervaring is dat inspuiten tijdelijk helpt.
Heb de bouten opgelost en ingesmeerd met vet het kraken was een tijd weg tot halverwege frankrijk (tijdens vakantie) toen begon het kraken weer.
Na onderweg inspuiten ging het weer een paar honderd kilometer goed maar het kwam weer terug.
Ik vermoed dat de rubbers in de bladveren vervangen moeten worden.
van een garagebedrijf die hier ervaring mee heeft kreeg ik de tip een klein gaatje te boren om vervolgens de vetspuit te gebruiken.
Zelf lijkt mij dit niets, dus ik sluit mij aan en ben ook benieuwd naar een oplossing
gr

Highway (120) PRO, 9 jaar geleden

@ Bert heb je ook een Ducato na 2006?
De rubbers versleten bij 20.000 km en 3 jaar oud? Is ook snel en daarbij de camper heeft bij ons een 3 weken gestaan.
Hij heeft het in die 3 weken gekregen. De camper is 2 keer weg geweest en komt terug van de dealer. (montage nieuwe dashboard tellers) rit van nog geen 5 km en kraakt als een gek.

bertus9074 (0) PRO, 9 jaar geleden

Hoi,

Nee deze camper is van 2003 maar zoals ik begrijp is het probleem nog steeds.
Na even googelen kom ik op een camperforum uit en word het probleem ook besproken, daar geven ze aan om hulpveren te monteren.
Het is dus een bekend euvel, de dealer zou hier bekend mee moeten zijn lijkt mij dan.
Begin mei komt deze camper weer uit de stalling en ga ik er mee aan de slag mocht je het nog niet opgelost hebben dan laat ik mijn bevindingen even weten en anders ben ik benieuwd hoe je het opgelost heb.

Gr bert

Highway (120) PRO, 9 jaar geleden

Deze camper heeft luchtvering achter als extra hulpvering. Het lijkt mijn sterk dat monteren van hulpveren het kraken kan oplossen. Ik vond hier op problemcar iemand die het zelfde had en de bouten wat losser heeft gezet? Dat vind ik een rare oplossing en gevaarlijk ook.

Hans4040 (310) PRO, 9 jaar geleden

Rubbers demonteren en invetten met siliconenvet, bv Molykote 111.
Door het vet kunnen de rubbers zich ook beter zetten tijdens montage.
Inspuiten helpt maar tijdelijk en je bereikt nooit alle plaatsen.

Highway (120) PRO, 8 jaar geleden

Vandaag de klant gebeld. Het kraken was weg door de klant zelf verholpen. De klant had de camper achter iets opgekrikt en kon tussen de bladveren met teflonvet de geleide plaatjes inspuiten.

Ik iets geleerd, klant was tevreden en blij met mijn telefoontje.

Allemaal blij en opgelost.

Hans4040 (310) PRO, 8 jaar geleden

Mooi zo...bedankt voor de feedback

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Fiat Ducato of stel zelf een nieuwe vraag.