Fiat Punto: Lekkage aan passagierskant FIAT punto

Bouwjaar: 2001, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.2

Nu de zomer even weg lijkt, heb ik last van een terugkerende lekkage aan de passagierskant van mijn FIAT Punto bij 2001. Het water loopt echt met een flinke straal onder het dashbordkastje uit. Dit heb ik afgelopen winter al eens eerder gehad, en heb hier naar laten kijken door de garage.
Het volgende hebben ze bekeken/opgelost:
Verstopping waterafvoer onder de voorruit
Kabels gekit die vanuit de motorruimte de auto inlopen.
Rand langs voorruit gecontroleerd.

Vandaag was het dus weer zover, het stroomde de auto in tijdens het rijden. Ik heb eronder gekeken, en het lijkt te lekken langs de kachelweerstand. Deze heb ik vorig jaar vervangen omdat de kachel het alleen nog op stand 4 deed. De oude was behoorlijk verroest. Waarschijnlijk is de lekkage dus niet van de laatste tijd. Ik heb de auto nog niet zo lang in bezit. Dus dit weet ik ook niet. Het is wel duidelijk dat het water is, en geen lekkage in het verwarmingssysteem

Heeft iemand enig idee?

Jorvanss

Geplaatst door Jorvanss (0) , lid sinds 8 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Fiat Punto? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

1 Reactie

voyager (0), 8 jaar geleden

Dan zul je rondom kachel wat ruimte moeten maken en kijken of er water naar binnen komt door luchtverversing circuit.Daar hoor ook een afvoer leiding in te zitten. Die zal verstopt zijn.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Fiat Punto of stel zelf een nieuwe vraag.