Fiat Punto: Stuurbekrachtiging Punto 1.2 8V 2001

Bouwjaar: 2001, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.2 8V

Hallo,

Mijn zoon heeft een Punto 1.2 8V uit 2001 met een niet werkende stuurbekrachtiging. Motor is reeds vervangen, maar lampje blijft branden en geen stuurbekrachtiging.

Heb met Multiecuscan uitgelezen, en nu blijkt de voedingsspanning van de ecu voor de stuurbekrachtiging maar 3.84 volt te zijn. Deze moet 12V zijn.
Heeft iemand een idee wat hier de oorzaak van kan zijn? Heb op een engelse website iemand gevonden met hetzelfde probleem, maar dar is geen oplossing voor geplaatst. Deze persoon had ook met losgekoppelde ECU van de stuurbekrachtiging maar 3.84 volt op de connector, dit moet ik morgen nog checken.

Zal ook de massapunten van deze ECU proberen te vinden en schoon te maken. Heb onder de motorkap de zekering van 60A in de relaisbox gecontroleerd en ook alle connectors en andere zekeringen, maar geen verandering.

Mocht iemand met dit probleem bekend zijn en een oplossing weten, zou ik dit zeer op prijs stellen.

Mvr gr, Toon

ToontjeLager

Geplaatst door ToontjeLager (0) , lid sinds 14 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Fiat Punto? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

1 Reactie

ToontjeLager (0), 8 jaar geleden

Hallo,

Vandaag de ECU van de stuurbekrachtiging omgewisseld met een andere, en stuurbekrachtiging werkt weer.

Mvr gr, Toon

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Fiat Punto of stel zelf een nieuwe vraag.