Fiat Punto: linker ruitenwisser defect

Bouwjaar: 2001, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.2

Hallo,

Mijn linker ruitenwisser kapt er ineens mee. De rechter gaat wel heen en weer. Weet iemand mij te vertellen wat dat kan zijn en wat de financiele schade hier van is?

Alvast bedankt

Jeremyvonk

Geplaatst door Jeremyvonk (0) , lid sinds 9 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Fiat Punto? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

12 Reacties

TheGoose (0), 9 jaar geleden

Ik neem aan dat het systeem niet veranderd is vergeleken met vroeger.
Maar de 2 ruitenwissers zouden verbonden moeten zijn met een stang. Waarschijnlijk is de stang van de linker ruitenwisser losgeschoten. Als dat het geval is kun je de linker met de hand heen en weer bewegen, maar de rechter niet, omdat die nog aan de motor vast zit.

Even kijken waarom die is losgeschoten en indien nodig een andere (2e hands) ruitenwissersysteem plaatsen.

wolferink (0), 9 jaar geleden

Ik heb hetzelfde probleem gehad
het probleem is dat de busjes verslijten.
met 2e handse ga je dit probleem ook weer krijgen.
Gewoon nieuwe stangen erop zetten
In Engeland zit een leverancier die de stangen produceerd
de prijs is erg goedkoop
Deze zijn zelfs nog beter als de originele stangen
http://www.puntowipers.com/page9.html

Jeremyvonk (0), 9 jaar geleden

Het blijkt dus dat het klemmetje wat de linkerstang moet vasthouden aan de wisser is afgebroken. Waardoor die steeds losschiet. Moet ik nu een heel nieuw systeem aanschaffen of is een nieuwe stang voldoende (waar de klem ook bij zit) ?

TheGoose (0), 9 jaar geleden

Het goedkoopste en beste lijkt mij die reparatiekit die wolferink aangeeft. Hierbij krijg je 2 nieuwe stangen waar je de oude mee vervangt. Het schijnt zelfs dat deze reproducties beter zijn dan de originele. Dus je hoeft niet een compleet nieuw systeem te kopen.

Edit:
Deze kun je zelfs via eBay kopen. en er zijn zelfs voor nog minder klemmetjes te koop die je over de bestaande zet om ze vast te houden.
[url]http://www.ebay.nl/sch/i.html?_from=R40&...[/url]

Jeremyvonk (0), 9 jaar geleden

Tnx voor de tip. Ik heb de klemmen besteld. Nu maar hopen op een snelle levering..

Tnx

jan5047 (0) PRO, 9 jaar geleden

zelf repareren men boort een gaatje door het kogeltje en plastic zet er een splitpen door heen en gaat NOOIT meer los, heb er al 10 tallen gedaan

jeroenmonteyne (0) PRO, 9 jaar geleden

Met welke boor boor jij je gaatje hierin. Ik heb dit ook al gedaan bij BMW's, maar bij Fiat geraak ik er toch niet door hoor...

kaleido 1 (1395) PRO, 9 jaar geleden

Kobalt boortje lukt het mee .

jan5047 (0) PRO, 9 jaar geleden

Met een gewoon metaalboortje, moet wel zeggen dat ik een keer bij een mercedes bot heb gevangen , deze was zo hard dat ik daar niet door heen kon, er zijn , er zijn inderdaad auto's waar het problemen kan geven, heb altijd nog geluk gehad denk ik

ChrisBk (0), 6 jaar geleden

De beste oplossing voor dit probleem was voor mij de ruitenwisser reparatie clipjes van niet eens 2 tientjes. In deze video wordt heel duidelijk uitgelegd hoe je zelf dit probleem tackelt: https://youtu.be/qqaUZlx7u4c

Bij de garage zeiden ze dat het repareren rond je 250 euro zou kosten, van de zotte natuurlijk! Heb gewoon de Fiat ruitenwisser reparatie clipjes besteld, de stappen in de video gevolgd en klaar is kees.

Hans4040 (295) PRO, 6 jaar geleden

ChrisBk, ondanks dat dit topic 3 jaar oud is, bedankt voor je bijdrage.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Fiat Punto of stel zelf een nieuwe vraag.