Fiat Marea: Luchtmassa(Debiet)meter

Bouwjaar: 1999

Dat de debietmeter kapot is was al geconstateerd door de (buitenlandse) dealer. Een reactie om deze meter met alcohol schoon te maken heeft niet geholpen. Bovendien heb ik nu probleemloos, sinds dat de auto me voor het eerst heeft laten staan, al weer 10.000 km kunnen rijden (met vermogens verlies). Echter sinds kort geeft hij er weer, te pas en te onpas, de brui aan. Ik kan dan alleen met stationair toerental rijden. Volgens deze dealer zou de gaspedaalsensor (potmeter, fly-by-wire) ook kapot kunnen zijn. Voor dat je het weet zit je de hele auto te vervangen. Het probleem heeft zich tot nu toe alleen met warme motor voor gedaan. Heeft iemand nog suggesties?

meijer7638

Geplaatst door meijer7638 (0) , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Fiat Marea? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

1 Reactie

alfatec (0) PRO, 19 jaar geleden

stekkerverbinding van de gaspedaalpotentiometer doorsolderen wil ook wel helpen: als deze slecjt contact maakt heb je hetzelfde symptoom.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Fiat Marea of stel zelf een nieuwe vraag.