Fiat Cinquecento: melding defect inspuitsysteem

Bouwjaar: 1994, Brandstof: Benzine, Motorcode: 900m3

Gisterenmiddag ging plotseling het waarschuwingslampje van een defect in het inspuitsysteem branden en het bleef ook branden voor de korte afstand die nog naar huis gereden moest worden.
Thuis heb ik ongeveer een uur later de motor weer gestart. Het lampje ging, zoals gebruikelijk bij het starten, kort branden en ging daarna weer uit. Enkele seconden later ging het lampje weer branden en bleef branden.

Mijn vraag is: wat kan de oorzaak zijn dat dit lampje brandt en blijft branden, wat moet ik er aan doen om het op te lossen en gaat me dit een hoop geld kosten als ik dit moet laten/laat doen in een garage?

EdwinS

Geplaatst door EdwinS (0) , lid sinds 17 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Fiat Cinquecento? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

5 Reacties

poppekast (0) PRO, 16 jaar geleden

laat hem eerst eens uitlezen bij de garage we kunnen van alles gaan verzinnen waarom het lampje brandt
maar met uitlezen kom je het dichtst in de buurt van de storing

en dan kun je ook over de kosten gaan praten

gr.marco

jaboV (0), 16 jaar geleden

Flesje injectorreiniger wil wel eens wonderen doen bij een Fiatje. Massakabel c.q. connectie controleren is ook een vaak voorkomend probleem dat allerlei lampjes op de meest vreemde momenten doet oplichten. Is simpel te doen kost niet veel en helpt vaak. Accu + kabel half uurtjer los laten wil ook nog wel eens heilzaam werken.

Maar zoals ze zeggen resultaten uit het verleden geven geen garantie voor de toekomst. Gewoon een paar praktische tips van iemand die ook vaak vloekend onder een Fiatje ligt met onverklaarbare niet uitleesbare storingen.

Succes

Gr Jaap

Frank3158 (0), 16 jaar geleden

ik gok op de lambdasonde,
maar je moet hem inderdaad eerst uit laten lezen.

roelof007 (0), 16 jaar geleden

onzin kijk naar de zekering vande lambdasonde deze is defect meeten is weeten op het oog kun je er niets aan zien dit prbleem had ik ook heb twee dagen lopen zoeken voor ik er achter was

EdwinS (0), 16 jaar geleden

Heeft even geduurd, maar hier de oplossing.
Na uitlezen werd inderdaad een defecte Lambdasonde aangegeven. Nadat dez evervangen was bleef het lampje nog steeds branden. De oude lambdasonde is er weer in gezet en de garage waar ik de auto had gebracht is er mee naar een fiatdealer gegaan. Daar wist een monteur dat de inspuiting afstellen wel een kon helpen. Het e.e.a. is afgesteld en sindsdien heeft het problem zich niet meer voorgedaan.
Allen in ieder geval bedankt voor de reacties.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Fiat Cinquecento of stel zelf een nieuwe vraag.