Fiat Panda: melding kentekenverlichting controleren blijft

Bouwjaar: 2004, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.2

Onlangs verscheen de melding: "kentekenverlichting controleren" in het display. Beide lampjes bleken doorgebrand. Na vervanging gloeiden de lampjes alleen maar en blijft de melding steeds terugkomen. De auto staat nu al een dag bij de dealer omdat ze niet weten hoe dit probleem op te lossen. Heeft iemand misschien een suggestie?

Bij voorbaat dank,
Robert

hrrieck

Geplaatst door hrrieck (0) , lid sinds 15 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Fiat Panda? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

12 Reacties

Hans4040 (310) PRO, 9 jaar geleden

Slecht contact, waardoor een verhoogde weerstand...
Fitting reinigen, contacten wat bijbuigen zodat het lampje goed contact maakt.
Tevens de massa controleren/reinigen.
Kortom...zorg voor een goede elektrische verbinding.

de dealer weet het niet..??
Ja, het is ook wel warm de laatste dagen.... ;-)

hrrieck (0), 9 jaar geleden

Heb ik allemaal gedaan, hoop dat ze bij de Fiat dealer wakker genoeg zijn. Er zit anders niets op dan de auto terug te halen en zelf maar weer te gaan zoeken. Ik las op een ander forum dat de Can Bus module defect kan zijn? Ik heb geen idee waar deze zich bevindt

hrrieck (0), 9 jaar geleden

Volgens de dealer is de module defect. Ik kan de kentekenverlichting aansluiten op de dimlichten voor, maar hoe krijg ik de melding in de display weg?

arjankempeneers (0) PRO, 9 jaar geleden

Toch geen draadbreuk/corrosie in doorvoerrubber bij scharnieren. Heb je de spanning al gemeten op de fittingen

hrrieck (0), 9 jaar geleden

Nee, ga ik zeker doen

hrrieck (0), 9 jaar geleden

Arjan,
Ik heb de bedrading gecontroleerd en de spanning op de fittingen gemeten. De bedrading is ok en geen corrosie in doorvoerrubber. De spanning op beide fittingen bedraagt 11,84 V.
Is dit voldoende?
Wat moet de minimale werstand van de lampen zijn?

arjankempeneers (0) PRO, 9 jaar geleden

Heb je gemeten met lampjes gemonteerd in fitting? Anders meet je onbelast en lijkt het goed. Als jij zegt dat lampjes gloeien, dan valt of de spanning weg of je massa is slecht. Of toch slechte contacten. Die 11.84 is gewoon de accuspanning.

hrrieck (0), 9 jaar geleden

Gemeten zonder de lampjes, want de dealer heeft de lampjes (die ik net nieuw had gekocht) eruit gehaald, dachten zeker dat die van hun waren. Heb nu nieuwe lampjes besteld. Wordt dus even wachten

hrrieck (0), 9 jaar geleden

Hi Arjan,

Ik heb lampjes erin gezet en de spanning over de lampjes gemeten. Deze is 10,5 V. De stroom bedraagt 107 mA

arjankempeneers (0) PRO, 9 jaar geleden

Spanning is te laag. Vergelijk die spanning eens met de accuspanning op het moment van branden. Je moet ook de spanning eens meten op de lamp tijdens branden en de massa aan de carrosserie. Kijken of je dan een verschil meet t.o.v de meting met beide pennen op de fitting. Ook massa/massa lamp meten. Deze moet bijna 0 Volt zijn. Is dit niet het geval, dan heb je een massaprobleem.

hrrieck (0), 9 jaar geleden

Hallo Arjan,

Ik ben er even tussen uit geweest en heb het probleem een tijdje laten liggen. De lage accuspanning bleek uiteindelijk te liggen aan een defecte accu. Ik heb deze vervangen en de accuspanning/spanning over de lampen is nu 12,21 V en de spanning massa/massa lamp is o,o6 V. Ik heb alle massapunten nagelopen en schoongemaakt. Zou het dan toch de module kunnen zijn?

hrrieck (0), 9 jaar geleden

Ik heb ledlampjes gemonteerd en de lampjes branden nu, maar... gaan niet meer uit. Ook de melding blijft, heeft iemand suggesties?

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Fiat Panda of stel zelf een nieuwe vraag.