Fiat PUNTO: Moeizaam starten na een rit, startmotor of dynamo/accu?

Bouwjaar: 2000, Brandstof: Benzine, Motorcode: 188A4000, Motorinhoud (cc): 1300, Vermogen (kw): 44

Ik heb sowieso al vanaf het begin te maken met een slecht werkend dynamo. Accu raakt heel snel leeg en regelmatig heb ik te maken met een lege accu. Daar ben ik inmiddels aangewend, dynamo zal ik toch een keer moeten vervangen.

Deze week na de reparatie van koppakking gebeurt toch iets heel geks bij het starten, wat ik niet eerder heb mee gemaakt. Als ik al met de auto heb gereden, bijvoorbeeld een half uur (en de accu een beetje geladen is), en de auto slaat af bijvoorbeeld in file of bij een verkeerslicht, en vervolgens probeer ik te starten, dan mislukt de eerste start en hoor je zo een knarsend geluid en daarna gebeurt er niets meer zoals bij een lege accu. Pas na een paar seconden wachten en bij een tweede poging start de auto heel moeizaam.

Is dit typisch een startmotor dingetje? Of toch de dynamo of een slechte accu (accu is 2 jaar oud en was nieuw). Of toch een combinatie van allemaal?

Dit gebeurt mij meestal in de ochtend als ik een paar dagen niet heb gereden, maar niet tijdens of aan het einde van de rit als ik al heb gereden

Mona-rt

Geplaatst door Mona-rt (0) , lid sinds 10 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Fiat Punto? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

1 Reactie

kaleido 1 (1620) PRO, 7 jaar geleden

Ik zou eens beginnen met het laadprobleem en de slechte ? accu te repareren.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Fiat Punto of stel zelf een nieuwe vraag.