Fiat Punto: auto rookt en stinkt.

Brandstof: Benzine

Regelmatig komt er tijdens het rijden veel rook uit de auto>Van diegene die achter ons rijd hoor je dan dat de auto ook erg stinkt naar benzine. Auto rijdt verder goed.

karel70

Geplaatst door karel70 (0) , lid sinds 8 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Fiat Punto? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

6 Reacties

kaleido 1 (1630) PRO, 7 jaar geleden

Wat voor punto , gegevens graag even invullen .

karel70 (0), 7 jaar geleden

het is een 1.3 evo multi jet uit 2012

Mona-rt (0), 7 jaar geleden

Wat voor kleur heeft de rook? "blauw", "wit" of "zwart"?
De ene kleur is benzine, terwijl de andere kleur olie is of juist water

karel70 (0), 7 jaar geleden

het is witte rook,Alle vloeistoffen staan goed op peil.Hij gebruikt geen olie of koelvloeistof.Er is ook geen koppakking kapot.Heeft het misschien te maken met de katalysator ?.Met de auto worden vaak korte stukjes gereden.Gaan ze er dan een keer mee de snelweg op komt dat roken en stinken te voorschijn.Maar dat is niet altijd.

Mona-rt (0), 7 jaar geleden

Wit is meestal water. Koppakking kom je maar op 1 manier achter: bij een garage "onder druk" laten zetten, dan kunnen ze zien of de koppakking lekt. Garages vragen hiervoor tussen de € 20,- en de € 40,- dan weet je het zeker.
Katalysator zal waarschijnlijk niet zijn. Ik kan je precies vertellen wat de symptomen zijn van een kapotte katalysator, want ik heb het meegemaakt met het zelfde type auto:
hoger benzineverbruik, niet harder kunnen rijden dan 80/90 km rijden (de auto houdt in zelfs als je het gaspedaal helemaal intrapt). Dat merk je vooral bij hogere toeren. En als hij gaat spurten dan ben je al te laat en kan je bijna niet meer rijden..-)
De oorzaak bij mij was extreem olieverbruik, maar dat is bij jou niet het geval

Diagnoseoplocatie.nl (0) PRO, 7 jaar geleden

Wit kan natuurlijk ook gewoon brandstof zijn, de witte rook. Al uit laten lezen/live data bekeken?

Mvg diagnoseoplocatie.nl

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Fiat Punto of stel zelf een nieuwe vraag.