Fiat Multipla: Moter smoort na starten met veel gesis.

Bouwjaar: 2001, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.6

Goede avond,

Na het starten klinkt rechts onder de auto veel gesis, hierna slaat de motor stotterend af.
Hiervoor geen nog geen gesis gehoort.
Wat kan dit zijn?

droom

Geplaatst door droom (0) , lid sinds 14 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Fiat Multipla? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

9 Reacties

cgv (0), 14 jaar geleden

is je ditstributieriem niet aan het slijten (KNAPPEN), deze moet je om de 3 jaar vervangen, kan zijn dat deze nu aan het rafelen is.......

droom (0), 14 jaar geleden

Volgens de vorige eigenaar is die bij 80000km vervangen(geen onderhoudsboekje), nu staan er 100000km op de teller. Maar kan het gesis, dat binnen te horen is, door de distributieriem onstaan?

cgv (0), 14 jaar geleden

het zou kunnen, ik weet dat die riemen gewoon snel slijten, meestal kun je aan de onderkant van de distr.deksel wel iets zien dat er veel rubberdeeltjes onderuit komen, het kan natuurlijk ook totaal iets anders zijn zoals een lekkkende vacuumslang...moeilijk te beoordelen zo. gr.charles

oldford (0) PRO, 14 jaar geleden

Zit de uitlaat niet dicht?
Rij je veel korte afstanden? Of heb je problemen gehad met stotteren als gevolg van een b.v. een kapotte bobine ogf injector?

droom (0), 14 jaar geleden

Nee, de uitlaat zit niet dicht, een maand geleden heeft de auto een anwb aankoopkeuring gehad. Sindsdien probleemloos alleen langere afstanden gereden.

jan5047 (0) PRO, 14 jaar geleden

[quote=droom]Nee, de uitlaat zit niet dicht, een maand geleden heeft de auto een anwb aankoopkeuring gehad. Sindsdien probleemloos alleen langere afstanden gereden.[/quote]
Dit zegt niets de katalisator kan dicht geslagen zijn, dus even controleren
succes jan

droom (0), 14 jaar geleden

Inderdaad, de katalisator zit dicht.
Bedankt voor het meedenken.
Johan

jan5047 (0) PRO, 14 jaar geleden

graag gedaan komt meer voor
gr jan

oldford (0) PRO, 14 jaar geleden

Alleen kat vervangen is maar het halve werk. Als de originele storing er nog steeds is zal de volgende kat ook weer dicht gaan zitten.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Fiat Multipla of stel zelf een nieuwe vraag.