Fiat 500: motor automaat slaat af

Bouwjaar: 2011, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1200

Sinds vorig jaar slaat van mijn Fiat 500 (semi)automaat bij koude motor na circa 2km rijden en bij uit laten lopen voor bijvoorbeeld een stoplicht de motor af. Dit gebeurt soms, niet altijd, en nooit in de zomer. Heeft dus iets met temperatuur te maken. De enige oplossing is auto stilzetten en motor opnieuw opstarten. Kent iemand dit probleem? Maar vooral: heeft iemand een oplossing?

Fiatje500

Geplaatst door Fiatje500 (0) , lid sinds 9 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Fiat 500? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

Profundo Autoservice (0) PRO, 9 jaar geleden

Het lijkt me slim om de auto even uit te laten lezen , en dan vragen of de technicus specifiek wil kijken naar de live data waarde van de koelvloeistoftemperatuursensor.

Fiatje500 (0), 9 jaar geleden

Hoi Peter, dank voor je bericht. De auto is deze week al uitgelezen, en helaas doet zich het probleem vandaag weer voor. Binnenkort gaat hij nogmaals naar de garage voor onderzoek, en ik zal jouw opmerking over de koelvloeistoftemperatuursensor dan meegeven.

Fiatje500 (0), 9 jaar geleden

Problemen met afslaan motor: de motor sloeg niet af, de auto schoot uit de versnelling. Ik kon nog wel gas geven. Toen dat bleek, was het probleem relatief snel opgelost, de activator van de versnellingsbak is vervangen. Vreemd dat zo'n ding na 3 jaar al kuren vertoont, maar blij dat ik niet meer midden op de snelweg stil kom te staan.

Profundo Autoservice (0) PRO, 9 jaar geleden

Goed dat het is opgelost!

Het is en blijft mechaniek, kan altijd kapot gaan.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Fiat 500 of stel zelf een nieuwe vraag.