Fiat Croma: motor komt traag op gang

Bouwjaar: 2007, Brandstof: Diesel, Motorcode: 1.9 16v 150 pk

Betreft een Croma 150 pk automaat bij wegrijden en gaspedaal volledig ingetrapt komt auto langzaam in beweging om even later als een speer weg te schieten. Ook bij stilstand en in P stand en gasgeven komt motor langzaam op toeren. Van alles al gecontroleerd er zijn geen foutmeldingen , EGR klep is in orde, distributietiming is ok,branstofdruk is in orde druksensor gewisseld, turbodruksensor gewisseld,turbo laten controleren bij turboworld,hogedrukgedeelte na turbo gecontroleerd op lekkage dmv afpersen,correctiewaarde verstuivers onderling wijken nauwelijks af,pierburgklep turboverstelling werkt normaal,luchtmassameter gewisseld,uitlaat en roetfilter los gehad ivm evtueel verstopping,EGR geheel afgesloten met plaatje geen resultaat.



Probleem opgelost BDP sensor vervangen auto was gelijk stuk sneller vlg Fiat kan het zijn dat het BDP toerensignaal te zwak is en een nieuwe sensor geeft een sterker en helder signaal.

Kees17

Geplaatst door Kees17 (0) PRO , lid sinds 16 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Fiat Croma? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

trucker0werner (0) PRO, 15 jaar geleden

is het toevallig niet dat als je de egr afsluit dat de computer toch rekening mee houdt dat de klep aangesuurd wordt
oftewel de klep laat een bepaalde hoeveelhieid lucht door en dat de computer de lmm-waarde wijzigd zodat hij dan te arm loopt als je hem afsluit

ik zou dus echt te denken aan de egr-klep omdat dit vaker voorkomt precies zoals je hem in de eerste zin uitlegt

pegpeg (0) PRO, 15 jaar geleden

swirl kleppen nazien in de inlaat...

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Fiat Croma of stel zelf een nieuwe vraag.