Fiat Punto: Motor oververhit, Ventilator slaat niet aan.

Bouwjaar: 1994, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.6

De motor van mijn fiat punto 1.6 oververhit. Ik heb de thermostaat inc sensor al vervangen, en een tijd terug al de bi-metaal sensor in de radiator. ventilator blijft weigeren. hij verbruikt geen koelvloeistof. Is er een manier om om de sensoren te testen? (De draden van de stekkers kortsluiten bv?) en kan het kwaad om de ventilator rechtstreeks op de accu aan te sluiten? Ik zou zo de waterpomp eenvoudig kunnen uitsluiten, indien daarmee het probleem opgelost is.

NB: wel is mij opgevallen dat er wellicht iets te veel olie in het blok zit; ongeveer een cm te veel volgens peilstokniveau.

Mvg Roel

dinges'79

Geplaatst door dinges'79 (0) , lid sinds 12 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Fiat Punto? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

ovi (0), 12 jaar geleden

Trek even de fiche van de sensor naar uw ventilator uit en overbrug deze even met een draad!
Draaid de ventilator dan wel?

dinges'79 (0), 12 jaar geleden

Bedankt voor uw reactie; Ik ben nog niet in de gelegenheid geweest om het te proberen. Ik kreeg ook al te horen dat hij misschien niet goed ontlucht was, ik zal morgen avond mijn bevindingen hier weer kenbaar maken.

Mvg Roel

ovi (0), 12 jaar geleden

Ontluchten is wel degelijk heel belangrijk!
Ook niet vergeten om uw verwarming op de heetste stand te zetten tijdens het ontluchten!!!

dinges'79 (0), 12 jaar geleden

Het probleem is opgelost; er zat inderdaad een grote luchtbel in het koelsysteem! ontlucht bij de radiator en op de slang naar de thermostaat.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Fiat Punto of stel zelf een nieuwe vraag.