Fiat Punto: Stuurbekrachtiging

Bouwjaar: 2000, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1200

Kompleet stuurkolom vervangen i.v.m. defecte stuurhoeksensoren. Nu een nieuw probleem. Na twee weken uitval stuurbekrachtiging met storingcodes C1007 en C1016. Na resetten probleem weg. Na een paar dagen weer hetzelfde en kreeg hem niet meer aan gereset. Zag wel in meetwaardeblok dat +15 goed was, maar spanningsverzorging ca. 3.5 volt. Niet goed dus. Bedrijf waar kolom vandaan komt heeft motor opgestuurd, geen resultaat. Toen hebben ze een nieuwe kolom opgestuurd en alles was weer zo als het hoorde. Na een week weer het zelfde probleem. Heb massa en voedingen gecontroleerd, alles goed. Alleen in meetwaardeblok weer die spanningsverzorging niet goed. Soms bij contact aan goed, maar als je start valt de spanning weer naar beneden terwiil de voedingen en massa goed zijn.
Kolom is nu weer terug naar revisiebedrijf, maar ik heb er een raar gevoel bij. Het probleem waren de stuurhoeksensoren en nu een ander probleem. Laadspanning is goed trouwens.

arjankempeneers

Geplaatst door arjankempeneers (0) PRO , lid sinds 22 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Fiat Punto? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

arjankempeneers (0) PRO, 12 jaar geleden

Inmiddels bericht gehad dat motor van stuurkolom defect was. Relais was verbrandt. Nu maar afwachten hoe lang het goed blijft. Ik zie zelf geen oorzaak dat er iets met de auto mis is.

jm3078 (0) PRO, 7 jaar geleden

@arjankempeneers

hoe is het verder met de auto afgelopen?

arjankempeneers (0) PRO, 7 jaar geleden

Is al een jaar of 5 geleden. Auto is daarna gewoon goed gebleven

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Fiat Punto of stel zelf een nieuwe vraag.