Fiat Uno: Motor slaat af en slaat niet weer aan

Bouwjaar: 1993, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1100 I

Soms slaat de motor niet aan. Als hij wel aanslaat gebeurt het soms dat hij na een poosje rijden weer afslaat. Dan moet er eerst weer een tijdje gewacht worden voor hij weer aanslaat. Soms een paar minuten en soms wel een uur voor het lukt hem weer aan de praat te krijgen. Dit gebeurt regelmatig. De wegenwacht er ook al bijgehad, maar die kreeg hem op dat moment ook niet aan de praat. Een poos later deed ie het ineens wel weer. Iemand een idee wat de oorzaak kan zijn?

Jan5014

Geplaatst door Jan5014 (0) , lid sinds 20 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Fiat Uno? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

Tienus81 (0), 17 jaar geleden

Het zou best kunnen dat brandstof pomp verstopt kan raken.
Afg zomer heb ik dit ook gehad. Dat motor niet aansloeg. En na poosje weer wel. Na een tijdje was het echt gebeurd met brandstof pomp. (oorzaak defecte pomp = roest in tank)

Petje57 (0) PRO, 17 jaar geleden

Stroomverdeler (halgever) defect. Komt vaker voor bij deze auto's.
Het is de vraag of je deze halgever los bij Fiat kunt kopen. Anders bij een goede automaterialenzaak of 'n Bosch-dienst.

Gr.

Tienus81 (0), 17 jaar geleden

ik neem dan wel aan dat je deze los kunt kopen. Die dingen slijten eenmaal. Andere naam voor halgever is geloof ik stroomverdeler rotor. Deze zijn los te koop voor paar euro's bij vrijwel iedere automaterialen zaak.

succes

Petje57 (0) PRO, 17 jaar geleden

Tijn: een halgever is iets anders dan 'n rotor. Een halgever slijt niet: deze gaat stuk. Het is nl. 'n soort elektrische spoel waar 'n metalen ring doorheen draait. Dat is toch iets anders dan 'n kunststoffen rotor.

Gr.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Fiat Uno of stel zelf een nieuwe vraag.