Fiat Cinquecento: Motor valt uit bij gasgeven

Bouwjaar: 1996

Hallo,

Ik heb reeds mijn koppakking van mijn Cinquecento sporting vervangen. Hij liep in het begin perfect, nu reed ik giser en toen viel de motor ineens uit. Hij wou ook niet meer starten. Ik had ook geen compressie, Later kwam ik erachter dan de distributie riem niet meer op tijd stond. Heel vraamd want hij stond wel goed, en ik kon geen vreemde dingen zien aan de riem. Nu heb ik de riem er weer opgezet, maar nu heb ik het volgende probleem. Als ik start loopt de motor wel, maar als ik een beetje gas geef valt hij uit. Er Komt ook erg veel benzine op de gasklep. Ik heb al gecontroleerd of het slangetje op de Druksensor goed gemonteerd zit. Het storingslampje op het dashboard brand trouwens niet (alleen ff bij het maken van contact). Wie kan mij uit de brand helpen. Ik weet er namelijk geen raad meer mee.

Alvast bedankt.

VRiendelijke Groeten Arjan....

Bros

Geplaatst door Bros (0) , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Fiat Cinquecento? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

8 Reacties

Siem Bijman (160) PRO, 19 jaar geleden

Even compressie meten, want als je pech hebt, is er een klep krom doordat de distributie riem van tijd af was.Ook is het mogelijk dat de nokkenaspoelie niet juist staat afgesteld.Dus eerst compressie meten en als dat wel goed is, de timing nog eens goed onder de loep nemen.

Bros (0), 19 jaar geleden

Hallo Siem,

Ik heb compressie gemeten. Hij geeft ongeveer 10 bar. Dit lijkt me genoeg voor een 1100 motortje. Dit type motor is zo uitgevoerd dat de kleppen de zuiger niet kunnen raken. Op de zuiger zitten namelijk inkepingen ten grootte van de kleppen. Deze motoren zijn ook uitgebracht in de Fiat Punto. Hij staat cker goed op tijd. Maar de motor valt uit bij het gasgeven....

Groeten Arjan

mark7265 (0), 19 jaar geleden

kabel bdp sensor niet gebroken? misscien komt ie ergens tegen de massa ,loopt door de diskap heen misschien als je de sensor schoonmaakt is t probleem opgelost. zou ook ff kijken naar de inlaatluchttemp.sensor.dit is een klein zwart bolletje naast de injector als er kool of rotzooi opzit geef deze verkeerde waardes aan en spuit dan teveel brandstof in. mapsensor gaat vaak stuk ,controlleer t slangetje effe vanaf t spruitstuk .succes grt,mark

Bros (0), 19 jaar geleden

Ik heb het de auto naar de fiat dealer gebracht om hem uit te laten lezen. De fout zat hem in de injector (inspuitventiel) Deze moet echter vervangen worden en kost zo'n 340 euri.

Groeten Arjan

mark7265 (0), 19 jaar geleden

poe poe ,een hoop geld kan je m niet van de sloop halen?

sjaak10918 (0) PRO, 19 jaar geleden

is er niet iets van een reinigingsmiddel voor, want lijkt op vervuiling.

Bros (0), 19 jaar geleden

Ik heb op de sloop al gekeken, en die hebben alleen inspuitventielen liggen voor Gewoone cinquecento's, maar niet voor een sporting. Hij kan helaas gereinigd worden, want hij spuit constand benzine in. Hij is echt defect. :( Heel erg jammer. Ik heb net de koppakking vervanngen wat naar tevredenheid is geslaagd, ook heb ik de distributie riem vervangen en nog een aantal pakkingen. Maar nu loopt het evengoed in de kosten. Maar helaas, er is niks aan te doen.

Groeten Arjan

mvdkant (0), 19 jaar geleden

heb je al gezocht naar de reden waarom de distributieriem van tijd af is gegaan?? spanrol defect of waterpomp, riem te slap??

suc6 met je auto.

gr.
martin

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Fiat Cinquecento of stel zelf een nieuwe vraag.