fiat DUCATO 2012: Motorblok kapot - verkoop of vervangen?

Bouwjaar: 2012, Brandstof: Diesel, Motorinhoud (cc): 2000, Vermogen (kw): 85

Tijdens een vakantie is het motorblok van min zelfbouwcamper gesneuveld. De garage geeft nu aan dat het vervangen van het blok aan materiaal (nieuwe motor in 2012 omhulsel, wordt bestelt bij Fiat) rond de 10.000 euro komt te liggen, exclusief 5-10 dagen aan manuren. Er wordt ook nog gekeken naar een tweedehands motor voor een lager bedrag maar onzeker of men daaraan kan komen.

Het is een zeer hoog bedrag en ik ben aan het twijfelen of het de moeite waard is. De camper is heel mooi gebouwd en is me veel waard, maar ik vraag me af of ik een dergelijk bedrag moet investeren of dat ik moet verkopen en iets nieuws moet zoeken. Twee vragen voor het forum:
1) Wat zou verkoop in deze staat grofweg opleveren? De buscamper is verder in goede staat.
2) Het onderliggende probleem waardoor de motor stuk is gegaan is nog onbekend. Is het een te groot risico om zoveel te investeren zonder het probleem te weten, of kan het ook gewoon botte pech geweest zijn?

Hartelijk dank voor alle inzichten!

Geplaatst door

Fiatflaters (50)

al 3 maanden lid

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor jouw auto? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen via onderstaand kentekenveld.

Reacties

Ik denk eerlijk gezegd dat je even een andere garage moet zoeken. 5-10dgn aan manuren, gaat ie er in de tussentijd ook mee op vakantie?

harry4203 2255
badge vip badge

3 maanden

5 tot 10 dagen arbeid is best wel veel.

Plakkie 935
vip badge

3 maanden

Heb je een 2.0 motor of een 2.3? Ik denk inderdaad dat een 2.0 wat lastiger te vinden is maar al is het een zelfbouw camper ze zijn toch nog wel wat waard. Informeer eens bij van deijne. https://deijne.nl/nl/onderdelen?regions=...

Motorcode kun je vinden op het type plaatje

Highway 600
badge

3 maanden

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Fiat DUCATO of stel zelf een nieuwe vraag.