Fiat Doblò Cargo 2004: Motorlampje/temperatuurmeter/loopt warm

Bouwjaar: 2004, Brandstof: LPG, Transmissie: Handgeschakeld, Motorcode: 182B6000, Motorinhoud (cc): 1600, Vermogen (kw): 68

Na een half uur rijden springt het motorlampje aan en valt de temperatuurmeter volledig uit. Ook schakelt de motor dan automatisch over van Natural Gas naar benzine. Lijkt ook niet meer te koelen, na doorrijden gaat het rode lampje bij de temperatuurmeter branden en gaat de koelventilator als een gek draaien. Na ongeveer 10 minuten stil te hebben gestaan, met de motor uit, werkt alles weer normaal en kan ik zo weer een half uur rijden. Waterpomp en termostaat werken dan weer gewoon goed.

Ik heb hem nog niet uit laten lezen, maar bij de Fiat garage zeiden ze dat ze dit waarschijnlijk niet kunnen uitlezen.

Heeft iemand een idee?

Groet,
Ludo

LudoVlaar

Geplaatst door LudoVlaar , lid sinds 9 maanden geleden

6 Reacties

oldford PRO, 9 maanden geleden

Waarom zou je niets kunnen uitlezen? Het motorlampje brandt, dus is er een storingcode.
Wettelijk moet die code minstens 40 motorstarts bewaard worden, dus ik zie het probleem niet.

LudoVlaar, 9 maanden geleden

Beste oldford,

Dat wist ik niet, bedankt voor je antwoord. Ik ga maandag nogmaals de garage bellen.

Highway PRO, 9 maanden geleden

Dit lijkt op een massa probleem van de accu en auto ander slecht massa punt of een verbrande stekker. Als dit gebeurd zet eens een goede startkabel op de Min pool van de accu en op de motor..

LudoVlaar, 9 maanden geleden

Beste Highway,

Dat ga ik zeker proberen. Het is dan wel vreemd dat het pas na ruim een half uur rijden gebeurd, of zie ik dat verkeerd?

Highway PRO, 9 maanden geleden

Nee, slechte massa ontwikkeld ook warmte en verhoogd de weerstand.

LudoVlaar, 9 maanden geleden

Ok, dit begint dan toch wel het een en ander te verklaren. De eerst volgende keer dat het probleem zich voordoet zal ik eens aan de gang gaan met de massa. Keep you posted en bedankt voor de reactie

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Fiat Doblò Cargo of stel zelf een nieuwe vraag.


Gesponsord

Met een groots assortiment in de beste auto-onderdelen, aanbiedingen en merken vind je altijd een optimale mix tussen A-merken en aanbiedingen. Voor iedere automobilist weet Carpardoo de juiste auto onderdelen of auto-accessoires te vinden.