Fiat Punto: motorstoring inspuitsysteem

Bouwjaar: 1994, Brandstof: Benzine

hallo,

ik heb een probleem met mijn fiat punto. ik heb deze auto pas 6 maanden maar al vanaf het begin problemen met een motorstoring van het inspuitsysteem. de 1e keer is er injectiereiniger in de benzine gedaan, probleem was er nog steeds dus toen zijn er een aantal slangetjes vervangen waar een lekkage in zat. daarna was het probleem nog niet over, maar hij ging alleen maar beroerder rijden. zodra de motor warm ik merk je dat ie een beetje inhoud, vervolgens gaat het storingslampje branden en daarna gaat de motor heel erg inhouden. ik ben een aantal weken geleden naar de dealer gegaan om uit te lezen. ze zeiden toen dat het een sensor was in mijn uitlaat die stuk was. deze is inmiddels vervangen maar het probleem blijft nog steeds, en naar mijn idee wordt het steeds erger. ik kan nog geen 10 km rijden of hij begint al raar te doen. erg inhouden, lampje brand en het lijkt wel alsf mijn gas dan ook geblokkeerd is, want hoeveel gas ik er ook bij geef tijdens het inhouden, hij wil echt niet harder gaan rijden. het maakt ook niet uit hoe hardt ik rij. 50 of 100 km/uur, het probleem begint bij warme motor. de km-stand is momenteel: 210070.

heeft iemand enig idee wat er met mijn auto aan de hand is??

groetjes marina

marina22

Geplaatst door marina22 (0) , lid sinds 16 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Fiat Punto? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

thei11316 (0), 16 jaar geleden

De Bobine bij Fiat geeft wel eens problemen en die merk je bij een warme motor,laat deze doormeten als de motor warm is en je weer problemen hebt.

patrick206 (0), 16 jaar geleden

Ik heb precies hezelfde probleem bij een Fiat Punto uit 94.

Volgens de garage die hem heeft uitgelezen zou de ODP (Onderste Dode Punt) sensor kapot zijn.

Een andere mogelijke oorzaak zou zijn:

* Bobine
* Bougiekabels

marina22 (0), 16 jaar geleden

hallo,

bedankt voor jullie reacties, ik ben inmiddels weer naar de garage gegaan. zij hebben de bougiekabels vervangen, want die waren echt op. toen hebben ze de bobine doorgemeten maar dat was niet het probleem. ze hebben verder gezocht en hebben ze de bedrading doorgemeten, maar daar was niks mee. en als laatste redmiddel hebben ze de stappenmotor gereinigd.
vanmorgen kon ik me auto weer ophalen en heb er een aardig stuk mee gereden en niks meer van een lampje gezien en ook niet meer inhouden.

:-)

groetjes marina

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Fiat Punto of stel zelf een nieuwe vraag.