Fiat Tipo 1.4 i.e.: Motorvermogen valt weg, de motor blijft wel draaien.

Bouwjaar: 1991

Het maakt niet uit wanneer, maar het motorvermogen valt af en toe weg. De motor blijft wel draaien. Verder rijdt hij goed.
Als het probleem daar is, dan gebeurt er het volgende: Zowel rijdende, als na het starten, langzaam of snel rijdend, dat maakt niet uit. Maar dan valt het vermogen weg, de motor blijft draaien. Om de ruime seconde klimt het toerental dan en valt weer weg, en dit meestal twee minuten achter elkaar. Maar soms ook langer of korter. Als je het gaspedaal ver gaat induwen heeft hij de neiging om uit te vallen. Een klein beetje gas geven (ongeveer een cm.induwen) is geen probleem. En als het dan weer voorbij is dan, lijkt het net alsof er toch een redelijk(??) vast ritme inzit, maar vooropgesteld het LIJKT ons zo. Dus als het probleem daar is, dan wil hij wel het gasvermogen opbouwen, maar tegelijkertijd valt dat weer weg. Je staat dus echt stil, nadat de auto uitgereden is. Ook op de snelweg, of voor het stoplicht, of als je start, koud of warm, alles door elkaar.
Bij de Fiat-dealer hebben ze al twee relais vervangen. Ikzelf heb de verdeelkap schoongemaakt, een dag later zaten er wel weer zwarte vlekken aan de onderkant van de kontaktpunten op, hij lekt ook een druppeltje olie. Elektr.stekkers schoongemaakt met contactspray. Bobinekabel en 1 bougiekabel vervangen. Ik heb er al een tweede hands computer op gehad, zelfde probleem. De Fiat dealer heeft deze ook al uitgelezen, gaf storing aan op de luchtinspuitstekker/ schakelaar(ik weet de naam niet meer), heeft de dealer schoongemaakt. Andere garage zei de verdeelkap. Nog een andere zei de bougiekabels. Ik weet het niet meer.
Het lijkt mij iets elektrisch. Misschien zit er ergens een tijdklok/ schakelaar, die iets verkeerds regelt, aanstuurt??Ik heb echt nul komma nul verstand van electra, en zo langzamerhand van een auto een beetje, dit voor opgesteld. Het blijft dus vreemd dat het onregelmatig gebeurt, de motor blijft draaien, maar je geen gas kan geven, want anders valt de motor uit. Wie o wie heeft een goede suggestie.

erik2839

Geplaatst door erik2839 , lid sinds 17 jaar geleden

2 Reacties

erik2839, 17 jaar geleden

Oh ja, ook heb ik een ingescheurd slangetje onder de lucht inlaat kap vervangen (die grote zwarte). Verder alle slangen goed nagekeken!!

sarabande99 PRO, 17 jaar geleden

het lijkt mopij geen electrisch probleem vooral omdat hij stationair blijft lopen benzinefilter misschien

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Fiat ZX of stel zelf een nieuwe vraag.