Fiat Stilo: MP3-speler aansluiten via cdwisselaar?

Bouwjaar: 2007, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.6

Sinds kort heb ik een Fiat Stilo 1.6 uit 2007. Aangezien de standaard radio geen mp3's af kan spelen wil ik eigenlijk graag een mp3speler toevoegen welke een cd wisselaar emuleert. Hier zijn een stuk of 3 verschillende merken voor waarmee dit zou kunnen.

Om niet direct over te gaan op een aankoop zonder er goed over na te denken heb ik besloten om de radio er eens uit te halen en te bekijken.

Nu is het mij opgevallen dat er 2 stekkerblokken in zetten welke alle pinnen bedekken. Er zijn dus geen vrije pinnetjes meer zichtbaar.

Mijn Stilo is ook uitgerust met de (standaard) bluetooth van Fiat. Deze zal, neem ik aan, ook verbinding hebben met de radio, maar niet op/via de aansluiting voor de cd wisselaar zou ik denken?

Vraag/probleem is dus, er geen vrije pinnetjes beschikbaar. Is mogelijk om toch op de een of andere manier een mp3-speler te verbinden?

Een foto van een van de twee stekkerblokken zoals deze achterin de radio zit.
[url=http://i54.tinypic.com/anfy3m.jpg]foto kabels[/url]
Dit zijn als ik het goed heb de ISO stekker, die samen 1 blok vormen.

Volgens een bedradingsschema zou het rechter van de 3 blokken (pin 13 t/m 20) voor de cd wisselaar zijn? De kabeltjes komen in ieder geval allemaal samen en verdwijnen gebundeld ergens achter het dashboardkastje.
[url=http://www3.picturepush.com/photo/a/2332...]bedradingsschema[/url]

bartbh

Geplaatst door bartbh (0) , lid sinds 13 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Fiat Stilo? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

1 Reactie

bartbh (0), 13 jaar geleden

Ik heb nu net nog even verder gezocht en het bovenste dashboardkastje eens verwijderd. Hier liep namelijk de kabel welke was aangesloten op de wisselaar naar toe.

En wat blijkt, hier mond de kabel uit in een aansluiting voor de wisselaar. In feite is het dus niet meer dan een verlengkabeltje. Dus ik zou zonder problemen hier de mp3-speler op aan moeten kunnen sluiten :)

Problem solved ;)

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Fiat Stilo of stel zelf een nieuwe vraag.