Fiat Stilo: Rechter achterknipperlicht doet raar icm verlichting

Bouwjaar: 2007, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.6

[i]Ik heb mijn Stilo nog maar 5 dagen, dus als dit een probleem is wat ik beter via de Fiat dealer kan regelen dan doe ik dat.
Maar als het een relatief simpel probleempje is wat ik zelf op kan lossen, dan doe ik het graag zelf zodat ik er ook wat van kan leren.[/i]

Het probleem zit hem in de rechter achterrichtingaanwijzer. Als de gewone verlichting van de auto uit is, dan werkt deze correct. Echter als de verlichting aan is en ik zet dan het knipperlicht aan, beginnen het knipperlicht en het rechter achterlicht afwisselend te knipperen.

Het probleem doet zich echter weer niet voor als ik de alarmlichten aanzet, want dan knipperen de oranje lampjes gewoon op de manier zoals ze moeten doen.

Tevens krijg ik soms de melding op het dashboard dat ik de "RHS turn lights" moet controleren. Ik kan dan ook horen aan de snelheid van het tikkende geluid (dit is dan namelijk sneller dan normaal) dat deze fout optreed. Maar dit is dus niet altijd zo en soms heb ik de melding wel, maar verdwijnt hij soms ook zo weer. Wel krijg ik de melding nu vaker dan voor een dag of wat terug.

In het kort

- richtinaanwijzer rechtsachter doet goed als er geen verlichting gevoerd wordt
- knippert alternerend met rechterachterlicht als de verlichting aanstaat
- werkt goed als alarmverlichting (icm gewone verlichting)
- soms melding op het dashboard

Heeft iemand enig idee waar het aan zou kunnen liggen of waar ik moet beginnen met zoeken?

bartbh

Geplaatst door bartbh (0) , lid sinds 13 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Fiat Stilo? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

derkmans (0), 13 jaar geleden

zit er een trekhaak onder?En is die goed aangesloten en gaan de kabels zonder beschadiging door de carrosserie??

bartbh (0), 13 jaar geleden

Dat was ik vergeten erbij te vermelden, er zit geen trekhaak op deze auto.

dodgedriver0 (0), 13 jaar geleden

Klinkt als een massa-probleem.Probeer eens een extra kabel te trekken vanaf het achterlicht naar een goed massa-punt(naakt koetswerk deel)
grtjs Benny

bartbh (0), 13 jaar geleden

Ik heb een keer gerammeld aan de stekkers van de achterlichtunit en de verlichting werkt nu correct. Als het nog weer optreed dan weet ik in ieder geval waar ik moet beginnen met zoeken.
In ieder geval bedankt voor de hulp!

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Fiat Stilo of stel zelf een nieuwe vraag.