Fiat Palio: niet goed werkende cylinders

Brandstof: Benzine

Een paar weken geleden heb ik teveel olie bijgevuld in mijn Fiat Palio, die ik in Portugal gebruik. Hierdoor zijn twee van de vier cylinders beschadigd geraakt (goed te zien omdat er olie op de bougies zat). Nadat ik de bougies had vervangen loopt de motor op zich zonder rare pruttelende geluiden, maar de cylinders zijn ongetwijfeld blijvend beschadigd. Ik heb daarna nog ruim honderd kilometer probleemloos gereden (naar het vliegveld). De vraag is: kan ik probleemloos blijven doorrijden (uiteraard met rustig gebruik) of gaat dit probleem verergeren? Een ongetwijfeld dure reparatie is de auto me namelijk niet meer waard.

cageti168

Geplaatst door cageti168 (0) , lid sinds 8 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Fiat Palio? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

6 Reacties

ofstone (0), 8 jaar geleden

Ik weet niet hoeveel te veel olie er in zat, maar als je motor nog gewoon goed loopt zal het wel meevallen. Waarschijnlijk is er olie via de carterontluchting in de verbrandingsruimte gekomen.
Olie terug op juiste pijl brengen, even luchtfilter en inlaat gedeelte controleren op olie resten, en dan even goed warmrijden.

cageti168 (0), 8 jaar geleden

Dank voor de beide antwoorden. Er zat een liter olie teveel in (gedurende 15 kilometer). Die heb ik inmiddels verwijderd. Daarna heb ik probleemloos 115 kilometer gereden (heuvelachtig terrein, max 90 km/h). Motor loopt zo te horen (en te voelen) prima. Ik heb de neiging om er eerst maar gewoon mee te blijven rijden als ik deze antwoorden lees. Zie ik dat goed?

cageti168 (0), 8 jaar geleden

Misschien is het beter als ik mijn probleem anders formuleer:
Doordat ik teveel olie had bijgevuld, begon de motor van mijn fiat Palio te sputteren en naar verbrande olie te ruiken. Ik ben naar een garage gereden, waar men constateerde dat twee van de vier bougies onder de olie zaten. Dat leidde bij de garage tot de conclusie dat de beide cylinders kapot moesten zijn. Ik had geen tijd voor een reparatie (en geen zin), zodat alleen de beide bougies verwiseld zijn en de overtollige olie verwijderd. Afgesproken om later de cylinders te laten vervangen. De motor loopt echter sindsdien prima: ik heb meer dan 100 km gereden zonder problemen. Mijn vraag is: hoe weet ik of een reparatie noodzakelijk is? Loop ik een risico als ik niets doe?

harry4203 (400) PRO, 8 jaar geleden

maak je niet zo druk, en blijf lekker rijden.

ofstone (0), 8 jaar geleden

Als je daarna 100km probleemloos gereden hebt, zou ik me geen zorgen maken. Oliepijl goed in de gaten houden.

Cylinders vervangen doe je niet even zomaar en kan alleen bij cylinderbussen. Moet hele blok voor open.

cageti168 (0), 8 jaar geleden

Dank voor de (bemoedigende) antwoorden. Ik maak me niet druk, en blijf hopelijk lekker rijden. Probleem opgelost!

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Fiat Palio of stel zelf een nieuwe vraag.