Fiat 500 2015: Nood loop maar alleen bij koud weer

Bouwjaar: 2015, Brandstof: Benzine, Motorcode: 312A6000, Motorinhoud (cc): 1000, Vermogen (kw): 44

Een vervelend probleem wat al veel gekost heeft.
Alleen in de wintermaanden is het soms/regelmatig zo dat de motor in de nood loop gaat. We moeten dan resetten (via gaspedaal/sleutel trucje) en meestal rijdt hij dan weer normaal. Soms werkt het ook niet.
In de zomermaanden is er nooit wat aan de hand. Als de auto verder rijdt loopt hij hartstikke goed, geen enkel probleem.
Uitlezen laat zien "probleem krukas sensor" maar die is al vernieuwd. Eerder kregen we ook wel een nokkenastiming foutmelding maar recentelijk niet meer. Het is nu steeds de krukas sensor. Toen het steeds de nokkenastiming was was ik er van overtuigd dat het alles van doen had met de oliedruk. Door de koudere temperaturen is de olie dikker en gaat het eerder mis. Ik ben er daarom bang voor dat er door vervuiling in de kleine oliekanaaltjes in de multiair module er steeds problemen ontstaan. De olie en alles is van de juiste specificaties, eerder tot twee keer toe een flush gedaan mocht allemaal niet baten. Ik stond op het punt om een vervanging van de multiair module te overwegen (opnieuw veel geld uitgeven) maar door de steeds terugkerende krukassensor foutmelding wil ik daar nog even mee wachten. Wat kan behalve een kapotte sensor nog meer deze krukassensor foutmelding geven? Het moet dan door iets anders komen? Iemand andere ideeen?

Tombalabomba

Geplaatst door Tombalabomba , lid sinds 5 maanden geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Fiat 500? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

9 Reacties

kaleido 1 PRO, 5 maanden geleden

Bedrading /stekker ook gecontroleerd.

leo 46, 5 maanden geleden

Bedrading en massa aansluitingen goed bekijken.
Vooral bij het gaspedaal.
En de stekker klemmen lijkt mij een ochtend probleem.
Succes.

Groet Leo

leo 46, 5 maanden geleden

Sorry "vocht" probleem

bert klein PRO, 5 maanden geleden

Originele of immitatiesensor gemonteerd immitatie wil nog wel eens afwijkende storingen geven

Tombalabomba, 5 maanden geleden

bedankt voor de tips. Ik ga dit controleren. Pak eerst de sensoren beet en inderdaad originele monteren, die tip kwam ook van iemand die ik sprak. Die wees mij ook op de LMM te vervangen. Met name omdat de luchtmassa ook door buitentemperatuur wordt beïnvloed. @leo jij noemt expliciet het gaspedaal? Waarom en bedoel je dan de massa controleren?

leo 46, 5 maanden geleden

Beste Tom
Vanwege nattigheid vocht.
De massa aansluitingen willen wel eens corroderen.
En dan slecht contact.

Succes

Tombalabomba, 5 maanden geleden

Heb via Fiat wat prijzen opgevraagd voor originele onderdelen. Een Nokkassensor, Krukassensor, MAP Sensor en Gaspedaalpositie sensor. Als de prijzen een beetje meevallen vervang ik ze maar alle vier. Van de MAP sensor weet ik niet of deze een ingebouwde temperatuurmeter heeft en anders vervang ik die ook. Als ik het goed heb begrepen is de MAP sensor wat bij niet turbo motoren de LMM is. Even kijken waar ze mee terugkomen, dan houd ik jullie op de hoogte. Bedankt voor de tips alvast!

check

Beste antwoord, geplaatst door Tombalabomba, 5 maanden geleden

kan iemand me nog even helpen. Heb de volgende onderstaande prijzen voor onderdelen origineel Fiat gekregen. Gaat direct weer om veel geld. Waar zal ik mee beginnen? (ex btw)
Waar ik geen vinger achter krijg is de MAP Sensor/Inlaat druk en of deze ook de temperatuur van de inkomende lucht meet of dat deze is verbonden met een aparte temperatuur sensor? Waarom ik misschien denk dat dit relevant is komt omdat twee jaar geleden de auto eens een paar keer rare zeer lage buitentemperaturen heeft aangegeven op het dashboard van -38 graden in de zomer. De winter die daarop volgde zijn deze problemen die we hebben begonnen. Dus wil ik behalve dat de foutcode verwijst naar de krukassensor ik deze ook vervangen. Heeft iemand daar een beeld bij?
Ik zou dus denken te beginnen met krukassensor, dan de inlaatdruk in combi temperatuur. Ik controleer de bedrading met name bij de sensoren en die van het gaspedaal. Als dit niet werkt de nokkenas sensor en de gaspedaalsensor. De klopsensor heeft denk ik geen relatie met dit probleem.
Wie kan me helpen want dit is weer veel geld zo?
46341137 ZENDER TOERENTAL 1 Stuks 64,00
55242637 NOKKENAS SENSOR 1 Stuks 98,08
6000100164 ZENDER INLAATDRUK 1 Stuks 118,62
55233965 KLOP SENSOR 1 Stuks 66,16
52097847 GASPEDAAL 1 Stuks  55,85

Tombalabomba, 2 maanden geleden

Bedankt voor jullie hulp. Twee weken geleden de bedrading gecheckt, de massa gecheckt en drie sensoren vervangen voor origineel fiat. De foutcode P0016 niet meer teruggekomen. Ik ben nog voorzichtig om te gaan juichen maar het begin is er. Uiteindelijk de sensor krukas, nokkenas en die van de inlaatdruk vervangen. Bedankt nogmaals

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Fiat 500 of stel zelf een nieuwe vraag.