Fiat Ducato: olielampje flikkerd 30sec

Bouwjaar: 2009, Brandstof: Diesel, Motorcode: 2.3

kent iemand dit probleem! bij het starten van de motor gaat het rode olielampje 30 sec flikkeren en daarna doofd het (ik heb zo te horen oliedruk)
in het boekje staat dat de oliekwaliteit niet goed kan zijn, ik heb zopas de olie vv en nog steeds het zelfde probleem! ik heb dit probleem ook op een boxer met een 2.2 motor in !

smurfke 72

Geplaatst door smurfke 72 (0) PRO , lid sinds 12 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Fiat Ducato? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

5 Reacties

Profundo Autoservice (0) PRO, 11 jaar geleden

Oliedruksensor even loshalen en goed schoonmaken met perslucht/remmenreiniger.
Zit waarschijnlijk wat vuil/sludge in

zwartepiet (65), 11 jaar geleden

je moet de computer van de auto vertellen dat er nieuwe olie inzit
ook de kilometerteller moet het weten
pas dan gaat de lamp niet meer branden tot de volgende smering

moet met een merkgebonden computer

mkampstra (0) PRO, 11 jaar geleden

Jouw Ducato heeft een roetfilter. Om dit filter schoon te houden wordt de vervuiling van het filter berekend, en als het filter "vol" zit gaat de motor regenereren. Dat wil zeggen dat hij een hoeveelheid diesel naspuit. Deze diesel komt onverbrand in de katalysator, wordt hier enorm heet en verbrandt zonder druk dus warmt alleen het roetfilter enorm op waardoor het roet verbrand.
Het nadeel is dat er ook een deel van de diesel via de zuigerveren in de motorolie terecht komt. Diesel in smeerolie geeft een verschralend effect waardoor de kwaliteit van de motorolie sterk afneemt en er op den duur een smeringsprobleem kan ontstaan.
Om dit te voorkomen wordt er bijgehouden hoevaak er is geregenereerd en berekend zo hoeveel brandstof er in de smeerolie zit. Als dit te veel wordt gaat het oliedruklampje knipperen om aan te geven dat de olie ververst moet worden.
De computer heeft echter geen oog om te zien of jij er schone olie in hebt gedaan, en dus moet je dit aangeven door met een diagnose computer aan te geven dat dit is gebeurd. Dit moet gebeuren in de motorregeleenheid. Verzuim je hierin wordt uiteindelijk de regeneratie stop gezet, loopt je roetfilter vol en ben je verder van het pad. Laat hem dus even resetten.
Laat ook direct controleren op updates voor de motorregeleenheid. De verversingstermijn is in de laatste versies namelijk beter berekend, en er kan dus langer op de olie gereden worden.

Vergeet je na de beurt te resetten en gaat het lampje dan pas knipperen vervang dan weer de olie. 6 liter olie en een filter kosten nooit zoveel als een motorrevisie.

smurfke 72 (0) PRO, 11 jaar geleden

Ik heb vandaag de service gereset gedaan met een Delphi pc en moet zeggen tot nu toe is het uit!

moderator pc forum (0) PRO, 11 jaar geleden

[b] Bedankt voor je feedback Jurgen! [/b]

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Fiat Ducato of stel zelf een nieuwe vraag.