Fiat Ducato: oliestank

Bouwjaar: 2000, Brandstof: Diesel, Motorcode: 2.8

Als we na stilstand b.v. bij stoplicht, weer optrekken komt uit ventilatoren de lucht van verbrandde olie. Onze garage heeft de uitlaat en aanvoerslangen al verlengd zodat de stank minder wordt maar aan de oorzaak zelf zegt hij niets te kunnen doen omdat aan de motor zelf niets te zien is. Mooi droog! Maar de stank blijft. Niet leuk als je in de file staat. Hoofdpijn.
Wie herkent dit probleem en weet oplossing?

henjan

Geplaatst door henjan (0) , lid sinds 15 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Fiat Ducato? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

5 Reacties

T.P. (0) PRO, 15 jaar geleden

Het kan zijn dat er een slang van de carterventiliatie kapot is, maar dan moet er toch wel iets van olie bij die slangen zitten, is het echt olielucht of kan het ook uitlaatgassen zijn? Misschien dat er lekkage is bij spruitstuk of elders bij de uitlaat, dan zal ie ook wel wat meer herrie kunnen maken, vooral bij optrekken.
gr.

henjan (0), 15 jaar geleden

Nee, het motorblok is kurkdroog. Wij dachten dat het uitlaatgassen waren maar toen de garagehouder in onze camper kwam snuffelen zei hij meteen dat het verbrandde olielucht was. En de uitlaat maakt geen herrie dus volgens mij komt het daar echt niet vandaan.

T.P. (0) PRO, 15 jaar geleden

Ik weet zo even niet of deze auto een gesloten carterventilatie heeft maar als dit niet zo is kan het zijn dit de slang niet goed onder de auto uit komt waardoor de gassen in de motorruimte blijven hangen en misschien aangezogen worden door de ventilator, van het interieur dan he.
Als je voor de auto staat dan zie je rechts op het blok een zwart plastic doosje zitten, daar zit of een slang op die aangesloten zit op de inlaatbuis, of er zit een slang op die gewoon naar beneden "bungelt".

henjan (0), 15 jaar geleden

Wij hebben een slang die naar beneden bungelt. Deze is al langer gemaakt. Het probleem is wel wat minder geworden maar nog steeds teveel stank. Maar het moet toch ook niet kunnen dat een auto zo naar verbrandde olie stinkt? Dat moet toch een oorzaak hebben. Als we voor de auto staan komt de lucht gewoon onder de motorklep uit. Al verschillende diesels gehad maar dit probleem nog nooit.

T.P. (0) PRO, 15 jaar geleden

Ik heb ook wel eens zo'n Ducato gehad die een heel klein beetje langs een verstuiver lekt, dit "koekt" dan aan en kan enorm stinken.
Hiervoor moet je dan de kunstof cover over het klepdeksel demonteren en dan kun je de verstuivers bekijken. De Sprinterkenners onder ons kennen dit probleem ook wel.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Fiat Ducato of stel zelf een nieuwe vraag.