Fiat Stilo: olieverbruik

Bouwjaar: 2001

hallo:
ik heb hier een fiat stilo abarth 2.4 5 cilinder
die veel olieverbruikt
ongeveer 4 liter op 1500 km
heeft iemand dit al eens meegemaakt??

B.V.D
Hans

hatebo

Geplaatst door hatebo (0) PRO , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Fiat Stilo? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

Michel7773 (0) PRO, 18 jaar geleden

Ja komt wel meer voor. Is een soort van modificatie voor geloof ik (zuigerveren en olieafvoergaatjes maken)

Santa (0), 18 jaar geleden

Meld je maar bij de importeur. Is een bekende kwaal van de Abarth. Ik had ook zo'n enorm olieverbruik en kreeg de olie al "gratis" van de dealer........ Na revisie van de motor was het minder, maar nog steeds niet over.

hatebo (0) PRO, 18 jaar geleden

Hallo Klaas,
Kun jij me even meedelen, of je zelf de importeur hebt gebeld, of via de dealer? Hoe oud was je Fiat toen en wat had die gelopen? Die van ons is van 06-2002 en heeft nu 51600km.
Ik denk zelf dat het valt onder garantie cq. produktaansprakelijkheid want dit mag toch echt niet verwacht worden van een auto met 51000km. We hebben de leverende dealer van destijd gebeld en deze zegt dat ze het nog nooit meegemaakt hebben??? Overigens heeft deze ook het onderhoud altijd uitgevoerd!
Hoor graag van je!

Santa (0), 18 jaar geleden

Hans, onze Stilo was van oktober 2002. Het was een lease-auto. Omdat er zo vaak en zoveel olie (voorgeschreven Selina) bij de dealer werd opgehaald omdat het ding zo'n olie zoop werd de lease-maatschappij achterdochtig en moest de Stilo op verzoek van de mij. elke keer even langs de dealer om olie bij te laten vullen. Ik weet het niet op de liter nauwkeurig maar er staat me iets bij van 160 liter motorolie voor alleen BIJVULLING! Kennelijk dacht men dat de motorolie voor andere doeleinden werd gebruikt.... De Stilo lustte op het laatst wel zo'n litertje olie op ca. 400 km. Toen ook bij de dealer de liters olie er doorheen bleven vliegen, is de Stilo uiteindelijk (waarschijnlijk in opdracht van de leasemij.) bij de dealer gebracht voor revisie/modificatie bij een km. stand van ik geloof ongeveer ca. 100.000 km. Precieze oorzaak van de olieconsumptie is mij niet bekend. Hierna was het verbruik wel minder, maar regelmatig peilen en bijvullen bleef wel nodig! Het gekke was echter wel dat hij geen olie lekte en ook geen blauwe rookwolken produceerde. De achterzijde van de auto was dan ook nooit vies van vettige aanslag. De motor werd altijd keurig warm gereden en stond 's nachts binnen in een verwarmde garage. Het lijkt mij idd. een gevalletje van produktaansprakelijkheid. Dealers zeggen al dat 1 liter op 1000 km nog acceptabel is, maar de Stilo Abarth maakte het wel erg bont.... Ik kan me voorstellen dat de leverende dealer dit nog nooit heeft meegemaakt!

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Fiat Stilo of stel zelf een nieuwe vraag.