Fiat Stilo: Ongebruikelijk hoog verbruik! Binnen en buiten bebouwde kom!

Bouwjaar: 2003, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.6

Zoals de titel al verklapt, het verbruik van mijn auto is belachelijk hoog. Volgens de specificaties op autoweek.nl moet hij 1 op 17,5 rijden op de snelweg. Ik haal 1 op 10 net, mits ik niet harder dan 100/110 rijd(en dus onder de 3000 toeren blijf).

Is er iemand die ervaring heeft met Stilo's en weet waardoor dit kan komen? Ik weet wel dat 1 bobine niet origineel is, ik heb geen idee of dit ook maar iets uitmaakt maar ik dacht ik zet het er voor de volledigheid toch maar bij.

Als er niets te doen valt aan dit verbruik is deze auto helaas niet meer te betalen voor mij. Een ritje op en neer naar Utrecht vanuit Eindhoven kost me iedere week minimaal 25 euro. En daar komen de overige benzinekosten nog bij, want binnen de bebouwde kom rijdt hij ook verschrikkelijk onzuinig. Ik denk 1 op 6/7(gokje).

Is er iemand die wellicht een idee heeft?

Alvast bedankt.

Revolution2010

Geplaatst door Revolution2010 (0) , lid sinds 14 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Fiat Stilo? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

69martin (0), 9 jaar geleden

Je zou bij de garage het CO-gehalte kunnen laten meten. Zo weet je of het benzine/luchtmengel te rijk staat afgesteld. Verder kan een defecte lambasensor een oorzaak zijn.

JagerAutomotive.nl (0) PRO, 9 jaar geleden

Kan vanalles zijn. Eerst idd beginnen met een 4-gastest.

Revolution2010 (0), 8 jaar geleden

Oplossing van het verbruik is mij nooit duidelijk geworden. Ik heb de auto enkele maanden geleden verkocht.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Fiat Stilo of stel zelf een nieuwe vraag.