Fiat Ducato 2010: P0638 Motormanagement lampje komt regelmatig terug

Bouwjaar: 2010, Brandstof: Diesel, Transmissie: Automaat, Motorcode: F1CE0481D, Motorinhoud (cc): 3000, Vermogen (kw): 116

Ik heb een klein jaar terug een Fiat Ducato van 2010 aangekocht en deze kampt al sinds het begin met een motormanagement lampje melding "P0638: Throttle actuator Control Range/performance Bank 1" dat regelmatig verdwijnd en dan terugkomt. Ik heb hem al eens binnengedaan, maar probleem is nog niet opgelost. Ze hebben mij verteld er gewoon wat meer met te rijden omdat de gasklep recent (ongeveer een jaar voor ik hem kocht) vervangen is geweest en dus een nieuwe heeft en er amper mee gereden is.

Nu vraag ik me af of dit normaal is bij een wagen die veel heeft stilgestaan? De wagen wordt momenteel omgebouwd naar een camper en heeft dus nog steeds niet veel gereden. De melding verdwijnd zo goed als altijd eens ik hem goed warm rijd, maar na een aantal keren koud starten op de oprit komt deze meestal terug en blijft dan tot de volgende keer dat ik hem nog eens goed warm rijd. Ik heb op de melding na wel nog geen enkel probleem ondervonden. De auto rijdt soepel, trekt vlot op, geen rookontwikkeling, ...

Ik heb wel eens gehoord dat dit model met waterafvoer problemen kampt en dat het water via de motorkap recht op de elektronica van de gasklep sijpelt. Weet niet of dit er ook iets mee te maken kan hebben.

Schuilt hier toch wel degelijk een probleem achter of moet er gewoon meer met gereden worden voordat deze melding permanent wegblijft?

jensdw

Geplaatst door jensdw , lid sinds 5 maanden geleden

0 Reacties

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Fiat Ducato of stel zelf een nieuwe vraag.