Fiat Punto: probleem met elektronica

Bouwjaar: 1996, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.1

Ik heb 2 problemen met het elektronica van me auto.

De eerste: Mijn complete verlichtingssysteem van mijn auto knipperd(flikkerd) als ik mijn lichten aanzet. Mijn dashboard verlichting en mijn voor/achterlampen/radio verlichting knipperen hele tijd. Zelfs als ik de snelweg op ga en 120 km/u zit te rijden doet die raar. wat kan het oorzaak van dit misschien zijn?


De tweede: Mijn radio en sigaretten aansluiting blijven aan nadat ik contact uit heb gezet. Radio blijft doorspelen en aan de sigaretten aansluiting heb ik me usb oplader voor tel. waarvan ook het lampje gwn blijft doorbranden en me tel word nogsteeds wordt opgeladen. Ligt dit aan de bekabeling? Veel verstand heb ik hier niet mee.

Ert0o

Geplaatst door Ert0o (0) , lid sinds 12 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Fiat Punto? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

5 Reacties

thei11316 (0), 12 jaar geleden

Electrisch gedeelte van je contactslot vervangen,dan denk ik dat al je problemen verleden tijd zijn.

Ert0o (0), 12 jaar geleden

[quote=thei11316]Electrisch gedeelte van je contactslot vervangen,dan denk ik dat al je problemen verleden tijd zijn.[/quote]
bedankt voor snelle reactie maar waar en hoe kan ik dit oplossen, Of is dat een echte monteurs klus?

thei11316 (0), 12 jaar geleden

Zit aan de achterkant van het gedeelte waar je de sleutel insteekt,de connector eraf en dan het contact gedeelte dé en weer monteren,tja of jij dat zelf kan doen kan ik niet beoordelen.

Ert0o (0), 12 jaar geleden

[quote=thei11316]Zit aan de achterkant van het gedeelte waar je de sleutel insteekt,de connector eraf en dan het contact gedeelte dé en weer monteren,tja of jij dat zelf kan doen kan ik niet beoordelen.[/quote]
is gelukt. de bekabeling was rechtsteeds op et accu aangesloten. zoals je het zei aangesloten contact en voalaa hij deed et weer.

Nu nog alleen de eerste probleem

alsnog dankjeweeell

thei11316 (0), 12 jaar geleden

Oke,dacht dat de flikkerende verlichting over zou zijn met een ander contactslot.

De accu in jou Punto moet 36-44 Ah zijn,veel groter zal ook niet passen,maar mag wel,kleiner niet,controleer dat even en als dat juist is moet je de spanningsregelaar die achter in/op je dynamo zit vervangen,dit is een gecombineerde spanningsregelaar met koolborstels samen.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Fiat Punto of stel zelf een nieuwe vraag.