Fiat Seicento: Problemen met versnellingsbak

Bouwjaar: 1999, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.1

Goede dag,

Ik heb een fiat seicento sporting 1.1 en ik heb problemen met de versnellingsbak. Gisteren kreeg ik ineens moeite om in de juiste versnelling te komen ( geldt voor alle versnellingen 1 t/m 5 en achteruit). Nadat ik vlak bij huis was besloot ik even stil te staan en nogmaals rustig in de eerste versnelling te gaan. Dit lukte niet meer alle versnellingen leken geblokkeerd.

Zodra ik de motor uit zet, kan ik wel in alle versnellingen komen. Ik had hem dus uitgezet, in zijn 1 gezet en geparkeerd.

Vandaag nogmaals op me gemak naar de auto gekeken, in middels krijg ik hem met moeite in alle versnellingen, behalve in zijn achteruit dat lukt helemaal niet, dan krijg ik een knarsend geluid.

Heeft iemand een idee wat ik nu het beste kan doen?

Hij heeft ongeveer 118.000 km gereden.

Hoor het graag.

Marco1987

Geplaatst door Marco1987 (0) , lid sinds 14 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Fiat Seicento? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

Hans4037 (0) PRO, 14 jaar geleden

Dit komt niet door de versnellingsbak, maar door de koppeling deze komt niet goed vrij.

Hans

Marco1987 (0), 14 jaar geleden

Bedankt voor je reactie.

Wat kan ik eraan doen om de koppeling wel goed vrij te laten komen?

Ik heb sowieso het matje weggelegd welke eronder lag dit zorgde ervoor dat ik in ieder geval stroef kon schakelen ( op achteruit versnelling na ).

Hans4037 (0) PRO, 14 jaar geleden

Als de bediening met een kabel is zou je deze af kunnen stellen, als het hydraulisch is het systeem ontluchten. Het kan ook in de drukgroep e.d. zitten dan zal de versnellingsbak gedemonteerd moeten worden en het koppelingsset vernieuwen.

Hans

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Fiat Seicento of stel zelf een nieuwe vraag.