Fiat Punto: Punto 1.2 16v stottert en schudt

Bouwjaar: 2000, Brandstof: Benzine, Transmissie: Automaat, Motorinhoud (cc): 4, Vermogen (kw): 59

Sinds kort ben ik de eigenaar van een Fiat Punto 1.2 16v ELX Speedgear (automaat) uit 2000. Motorcode: 188A5.000

Op zich een leuk wagentje maar er zijn wat dingetje die ik jullie voor wil leggen.
Als ik voor het stoplicht sta, dan merk ik dat de auto zichzelf steeds een beetje gas geeft, waarschijnlijk om niet af te slaan. Soms schudt hij erbij. Voelt alsof hij ieder moment af kan slaan.

Als ik gas geef, en zeg maar dat de wagen van versnelling schakelt van 2 naar 3, dan voelt het alsof je zelf schakelt en de koppeling op laat komen maar dan geen gas bij geeft, dus te laat bent zeg maar. Ik weet niet goed hoe ik het uit moet leggen. Hij trilt ook tijdens het rijden.

Bij rijden in de "E" stand (economie) sloeg de motor voor het stoplicht uit, dus dat doe ik maar niet meer.

Optrekken gaat als een oud dametje, en ja dat is het ook wel, maar goed.

Verder is snelweg rijden niet echt prettig. Het gaspedaal schudt onder je voet, alsof je over keien rijdt. Echt niet relaxed rijden. Heeft iemand hier ervaring mee, of tips voor? Graag jullie input.

WimDiest

Geplaatst door WimDiest (0) , lid sinds 6 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Fiat Punto? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

1 Reactie

skilcom (0), 6 jaar geleden

Vermoedelijk is er iets mis met de brandstof/lucht verhouding. Is de auto al eens uitgelezen? Want het kan werkelijk van alles zijn. Ik denk b.v. aan de luchtmassameter, de koelvloeistofsensor (bij een koude motor krijgt de motor meer ingespoten dan bij een warme motor, een warme motor met een defecte sensor zal dan te rijk lopen), de lambdasensor kan het ook zijn, en ook dat de motor ergens valse lucht zuigt. Een emissietest lijkt mij daarom ook een goed idee, een viergasmeting laat al dadelijk iets meer zien over de brandstof/lucht verhouding.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Fiat Punto of stel zelf een nieuwe vraag.