Fiat Stilo: Raar geluid tijdens achteruit rijden

Bouwjaar: 2004, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.6 16v

Hallo allemaal,

Als ik mijn stuur naar links draai en ik laat mijn koppeling stevig opkomen dan hoor je "tak tak tak" net of hij af en toe een tandje overslaat. Als je recht achteruit rijd hoor je het ook alleen wel zachteren sneller achter elkaar. Mee dat ik de koppeling volledig op heb laten komen is het geluid weg. Het geluid komt voor m'n gevoel van de linker kant. Hij schakelt verder perfect en als ik gewoon in versnelling 1, 2, 3, 4, of 5 rij is er ook niks aan de hand. Alleen als ik een lange scherpere bocht moet maken (de snelweg opdraaien) hoor ik ook wat gerommel. Net of je onderstuur krijgt. Dit is vanaf een km of 40 50.

Ik zat zelf aan m'n linker aandrijf as te denken maar hier zit geen speling op. Wel is pas geleden m'n kering van de linker aandrijfasvervangen omdat deze heel klein beetje lekte. Het vakt me ook op dat als de auto warm is dat het dan minder is. Gewoon recht achteruit blijft hij een gek geluid maken maar als ik me stuur draai moet ik me koppeling bijna los laten schieten om het te horen.

Wie kan mij met dit probleem helpen?

Mvg bob mulder

Bob Mulder

Geplaatst door Bob Mulder (0) , lid sinds 13 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Fiat Stilo? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

1 Reactie

limbra (580), 12 jaar geleden

Homokineet rechterzijde al gecontroleerd ?

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Fiat Stilo of stel zelf een nieuwe vraag.