Fiat Seicento: Ruitensproeierpomp Fiat Seicento 1.1

Bouwjaar: 2005, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.1 liter

Hallo allemaal,

mijn ruitensproeiers voor en achter doen het niet. Ik hoor geen pompje lopen. Ik heb al een beetje op dit forum gezocht en daar heeft iemand het over dat het pompje onder het reservoir zit. Als ik echter mijn motorkap open doe zie ik alleen de bovenkant van het reservoir waar je de vloeistof in kan gieten, maar het tankje is verder compleet ingebouwd door andere onderdelen. Heeft iemand hiermee ervaring? Kan ik op een makkelijke manier bij dat pompje komen?

Alvast bedankt!

GeorgetteS

Geplaatst door GeorgetteS (0) , lid sinds 11 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Fiat Seicento? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

9 Reacties

kaleido 1 (1680) PRO, 11 jaar geleden

Plastic binnenscherm demonteren rechtsvoor zit volgens mij het tankje .
Pompjes zijn vaak weggerot.
Even meten op de stekker of je spanning krijgt.
Pompjes zijn niet los leverbaar , complete tank kost een 1 daarna een 3 en dan een 0 euro.

GeorgetteS (0), 11 jaar geleden

Dank je voor je reactie! Ik kan nu inderdaad bij het pompje en de stekker komen. Kan jij mij alleen ook vertellen hoe ik kan meten of daar nog spanning op staat? Het is zo'n wit stekkerblokje wat je erin duwt met 2 snoertjes. En ik zag wel ergens op een pagina van een sloop iets staan over een los pompje. Die 1 en 3 en 0 moet ik beetje van huilen :)

kaleido 1 (1680) PRO, 11 jaar geleden

Je moet geluk hebben dat er op de sloop 1 ligt , is een kwaal.
Kijk eerst eens of er geen zekering defect is.
Meten kan met een multimeter of testlampje , aansluiten op de beide draadjes en de sproeier bedienen, als alles goed is geeft de meter 12 v aan of het lampje gaat branden.
Er zitten 2 pompjes in de tank (als je ook een achterruitenwisser hebt) kijk eens of die nog werkt , zoja deze aansluiten op de sproeiers voor de voorzijde.
Ik moest trouwens zohard janken van die 1-3-0 dat ik de eerste dagen geen sproeiers nodig had ha ha.

GeorgetteS (0), 11 jaar geleden

Hahaha, ik gooi al een jaar lang flesjes water door het raam over mn ruit :) Had geloof ik mazzel dat ie daarmee door de APK kwam. Dank je wel voor je supergoeie hulp, ik ga morgen even kijken. Dan heb ik nog een vraagje (sorry): Mijn garage had gezegd dat mn uitlaat lek was en vervangen moest worden. Dus ik dacht, ik ga leren lassen en het zelf doen. Maar toen ging een vriend van me het checken door zn hand op de uitlaat te houden terwijl hij stationair liep. Er ontsnapte nergens lucht en de druk bouwde op, dat hoorde je toen hij hem los liet. Daarna ging hij zijn (lekke) uitlaat laten horen, en daar hoorde je gelijk een sissend geluid uit komen. Dus hij zei: "de garagehouder probeert je te naaien, want hij is gewoon niet lek". Klinkt dat als een kloppend verhaal? Want als ik volgende keer op hoge poten aankom en zeg "nee hoor, hij is niet lek, hoor maar" wil ik natuurlijk geen flater slaan :)
Alvast (weer) bedankt!

GeorgetteS (0), 11 jaar geleden

Oja en trouwens, de zekering had ik al gecheckt (jaja, was ook trots op mezelf :) ) Die was het helaas niet.

kaleido 1 (1680) PRO, 11 jaar geleden

Uitlaat testen op die manier kan, maar beter is even tekijken of er geen zwarte plekken ergens zitten.
Een heel klein lekje hoor je haast niet .

GeorgetteS (0), 11 jaar geleden

Dank jullie voor de tips. Ik was even op vakantie, vandaar de late reactie. Er zitten inderdaad wel zwarte plekken onder de uitlaat, maar betekent dat dan per definitie dat hij lek is?

kaleido 1 (1680) PRO, 11 jaar geleden

In principe is een zwarte plek een lekkage , maak eens een foto van de zwarte plek.

GeorgetteS (0), 11 jaar geleden

Ik zal dit weekend een foto maken. Bij mij zelf in de straat is het niet zo relaxed om half onder je auto te gaan liggen.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Fiat Seicento of stel zelf een nieuwe vraag.