Fiat Ducato: sludge

Bouwjaar: 2005, Brandstof: Diesel, Motorcode: 2.0

Hallo,

In het koelstofreservoir zit boven het koelstofniveau witte sludge aan de bovenzijde van het reservoir. Het heeft een schone egale kleur en doet denken aan een zachte handcreme. Ik baal als een stier want ik heb de auto net 1 dag. De auto is twee dagen geleden door de RWD gekeurd(ingevoerde auto) en ik kan me voorstellen dat er tijdens de roetmeting iets gebeurd is(?) In de eerste instantie denk ik n.l.aan een lekke koppakking. Het blok heeft 23.000 km gedraaid en het is een campervan. Maar in de instruktie las ik ook iets over verschillende soorten koelvloeistof die niet met elkaar vermengt mogen worden. Misschien dat dit ooit gebeurd is en dit effekt geeft. Ik zie geen oliefilm op de vloeistof en heb niet het idee dat het borrelt/ druk opgebouwd wordt. Wie gaat me aub vertellen dat deze sludge niet per definitie een lekke kop(pakking) hoeft te betekenen ....

sunbeam

Geplaatst door sunbeam (0) , lid sinds 17 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Fiat Ducato? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

poppekast (0) PRO, 15 jaar geleden

lijkt me sterk met zo n km stand zal inderdaad ens je koelsysteem volledig leeghalen en dan eerst spoelen met water en daarna eens orginele koelvloeistof ingooien het kan wel gebeuren dat door verschillende soorten koelvloeistof in een systeem te gooien er een chemische reaktie ontstaat

sjaak321 (0), 15 jaar geleden

Kijk eens naar het vorige bericht over "koppakking vervangen Panda Young", daar staat alles over sludge in.

sunbeam (0), 15 jaar geleden

Ja Sjaak, als daar ALLES over sludge in had gestaan had ik niet de hulp ingeroepen van de experts van dit geweldige forum.
Ik probeer zoveel mogelijk mijn huiswerk te doen voordat ik me tot het forum wend. Ik hoop nu op reacties van automonteurs die speciaal Fiats onder handen nemen. Die maken van alles mee met dit merk. Zij stellen niet te snel een diagnose zo van: sludge, koppakking kapot!!
Wat opvalt is dat deze sludge zo schoon is. Ik hoop dan ook dat het een chemische reactie is van foute koelvloeistof.
Ik heb dan ook niets aan allerlei suggesties van : misschien is het dit of misschien wel dat. Dat stadium heb ik al gehad. Ik hoop op een reactie van een persoon die klip en klaar reageert met; heb ik ook gehad dit werd veroorzaakt door ...... en los je op door .... Prietpraat heb ik niets aan ondanks de goede bedoelingen natuurlijk.

sjaak321 (0), 15 jaar geleden

Het spijt me dat een simpele ziel als ik het gewaagd heeft u te wijzen op een stukje dat over uw onderwerp gaat.
Ik had natuurlijk kunnen weten dat u alles al gelezen had, even als ik had kunnen weten dat u alleen antwoord wenste te krijgen van de allerbeste experts op dit gebied.
Nogmaals mijn excuses, ik zal het nooit meer doen.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Fiat Ducato of stel zelf een nieuwe vraag.