Fiat Ducato: soms licht schokkende motor in 5é en 6é versnelling

Bouwjaar: 2009, Brandstof: Diesel, Motorcode: 3.0 liter 160 pk euro 4 met automaat

Tijdens de zomervakantie op autosnelwegen aan 100 km/u schokte de motor nu en dan lichtjes, na een paar 100 km had ik een noodloop met foutmelding.
na uitlezen heb ik foutcode P0168 teruggevonden, brandstoftemperatuur te hoog. wat me wel opviel na de noodloop, was dat de pomp in de tank een hoog toon lawaai maakte. kort daarna was mijn actieradius van 180 km versprongen naar 89 km, en bij de volgende tankbeurt bleef deze op 89km staan tot ik nog eens de tank vol deed na 400 km. na afkoelen motor was het probleem verdwenen en wat me ook opviel was dat het stationair toerental verhoogde toen de airco aanstond bij warme motor, is dat normaal? heb daarna nog 1 keer een noodloop gehad met hetzelfde lawaai uit de tank.
Heeft nog iemand dit probleem gehad, is Het de opvoerpomp in de tank of de brandstoftemperatuurvoeler in het filterhuis die in de fout gaat?

Alvast bedankt!

Ben2

Geplaatst door Ben2 (0) , lid sinds 13 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Fiat Ducato? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

Ben2 (0), 10 jaar geleden

niemand?

Ben2 (0), 10 jaar geleden

zou het slechte massa kunnen zijn?

Ben2 (0), 10 jaar geleden

vrijloop poulie was kapot op de alternator

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Fiat Ducato of stel zelf een nieuwe vraag.