Fiat Panda 2008: spanrol distributieriem

Bouwjaar: 2008, Brandstof: Benzine, Transmissie: Handgeschakeld, Motorcode: 188A4000, Motorinhoud (cc): 1300, Vermogen (kw): 44

Geachte problemcar, Heb een heerlijk Pandaatje uit 2008, die doet wat hij moet doen met zijn 60 pekaatjes en mij nooit laat staan, maarrrr.............bij 63000 km heb ik de distributieriem laten vervangen en nou maakt de spanrol een schurend aanlopend geluid. Spanrol is daarna vervangen en het geluid was weg....totdat.......juist. Hij giert weer vrolijk sinds een paar dagen. Moet dat ding op een speciale manier gemonteerd worden? Lijkt mij van niet want hij kan er maar op 1 manier op. Wij tasten in het duister, want verdere navraag levert niets op en volgens informatie van Autodoc moet je er weer een speciaal stuk gereedschap voor hebben [nouja...] Kent iemand dit probleem, kan dit kwaad en hoe kom ik er vanaf.

franshenkes@gmail.com

Geplaatst door franshenkes@gmail.com (0) , lid sinds 2 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Fiat Panda? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

5 Reacties

Hans4040 (310) PRO, 2 jaar geleden

Je hebt het laten doen zeg je....ik neem aan dat de monteur weet wat hij doet.
Waarschijnlijk is deze spanrol ook slecht.
Ik zou eens een ander merk laten monteren.

franshenkes@gmail.com (0), 2 jaar geleden

Tja, de complete set is vervangen, riem, waterpomp en spanrol. Daarna is het Italiaanse blokkendoosje weer retour gegaan naar de monteur, waar ik overigens niet aan twijfel aan zijn kennis en kunde, andere nieuwe spanrol gemonteerd, dacht van hoera en ging een paar dagen goed, daarna weer een schurend geluid van de spanrol. Onderdelen zijn geen Chinese shit dus.....daarom mijn vraag van zowel mijzelf als de monteur die werkelijk waar alles weer heeft losgekoppeld, afgesteld, zijn hier speciale manieren voor? Wat zien wij over het hoofd of doen verkeerd? Speciaal gereedschap nodig? Er is een uitdraai van Autodata, met stap voor stap alle do's en dont's, Vraag me af hoe ze dit bij de Fiat garage doen.

harry4203 (435) PRO, 2 jaar geleden

hoe weet je zo zeker dat de spanrol het bijgeluid veroorzaakt?

harry4203 (435) PRO, 2 jaar geleden

miss zit het wel in de riem zelf en/of staat deze te strak.

check

Beste antwoord, geplaatst door kaleido 1 (1620) PRO, 2 jaar geleden

Gooi de multiriem er eens af en luister dan eens of het weg is , is het niet weg , zit het in de distributie en anders in een onderdeel door de multiriem aangedreven.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Fiat Panda of stel zelf een nieuwe vraag.