Fiat Cinquecento: start niet

Brandstof: Benzine

Hallo,
heb reeds een cinquecento gekocht die enkele jaartjes heeft stilgestaan. Hij wil maar niet starten. De tank is voldoende gevuld. Heb er al eens startpilote in gespoten en dan draaide hij heel eventjes (1 seconde) tot de startpilote opgebrand was. Dus dan denk ik dat hij wel onsteking heeft.
Maar als ik dan de bougie's er uit haal en één voor een test d.m.v. hem vast te klikken op zijn kabel en zijn schroefdraad tegen een zuiver stuk massa te houden laat hij geen vonkjes. Dat vind ik nogal raar. Ook heb ik de benzinepomp al rechtstreeks op de voeding gezet zodat ik hem hoorde pompen en benzine naar de carburator laat stuwen. Heb er al een zware batterij ingezet zodat hij voldoende kracht heeft om te starten maar wil gewoonweg niet aanslaan.
Wie weet wat het is?
Alvast bedankt.

bernard 15

Geplaatst door bernard 15 (0) , lid sinds 13 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Fiat Cinquecento? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

thei11316 (0), 13 jaar geleden

De oude benzine die al een aantal jaartjes in de tank zat afgetapt en nieuwe getankt?

De bobine(s) van deze motoren willen nog eens overlijden,maar koppel die electrisch los,leg één kant aan massa en maak met de andere kant van de spoel contact met de + van de accu,op het moment dat je de draad los maakt van de accu + kant moet de bougie vonken,doet die dat niet dan is of de bobine af de bobinekabel overleden,dacht zo uit het blote hoofd dat die kabel een weerstand moet hebben van een 2Kohm

erka (0) PRO, 13 jaar geleden

vreemd verhaal, op startpilot start hij zeg je,
vervolgens schrijf je dat de bougie niet vonkt...moet hij wel doen, als hij start...
persoonlijk zou ik het eens zoeken in de brandstof toevoer..
luchtfilter eraf nemen, iemand laten starten en dan kijken in het gasklephuis of daar benzine
wordt ingespoten...zie je dan gewoon een beetje stromen...
zou sowieso even het brandstof filter even vervangen....kan gewoon potdicht zitten

succes

bernard 15 (0), 13 jaar geleden

Dank voor jullie reactie, ik ga het allemaal uittesten en laten weten wat ervan gekomen is.

mvg

Sloopkogel (0) PRO, 13 jaar geleden

let effe op de krukaspositiesensor, die zit open en bloot naast de krukaspoelie, als die goed vuil of vet zijn start ie ook niet en heb je ook geen of onregelmatige vonk.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Fiat Cinquecento of stel zelf een nieuwe vraag.