Fiat Punto: Start probleem / contact valt weg

Bouwjaar: 2003, Brandstof: Benzine, Motorcode: 188, Motorinhoud (cc): 1200, Vermogen (kw): 44

Hallo allemaal,

Ik heb een probleem met mijn Fiat Punto 1.2 8v uit 2003, dat zich vooral voordat bij het starten maar sporadisch ook tijdens het rijden en remmen voor stoplichten.
Bij het omdraaien van de sleutel gaat de auto netjes op contact, maar bij het starten schakelt er elektronisch iets uit (o.a. dashboard verlichting valt uit) en wil de auto niet aanslaan. De startmotor draait gewoon maar het lijkt erop of de stroomkring ergens verbroken wordt. Soms springt na een aantal seconden doorstarten het contact alsnog aan en start de auto, andere keren moet ik de sleutel eruit halen en de auto opnieuw proberen te starten. Zie de video als verdere toelichten: 1e keer slaat motor niet aan (elektronica valt uit), 2e keer slaat motor na tijdje wel aan (eerst slaat contact eraf maar na paar seconden gaat de motor alsnog lopen).

[yt]https://www.youtube.com/watch?v=RLflhDZE...[/yt]

Tijdens het rijden is het nu ook zo'n 5 keer voorgekomen dat de verlichting/metertjes op het dashboard uitvallen, maar daarna weer inschakelen (waarna soms random wat controlelampjes blijven branden). Bij opnieuw starten is alles vaak weer normaal. Daarnaast ook paar keer gehad dat bij het remmen voor stoplichten de elektronica+motor uitvalt en ik de auto opnieuw moet starten.

Auto is uitgelezen en geen storingen te zien. Motor loopt verder prima, houdt niet in, stationair goed. Probleem doet zich trouwens voor bij zowel koude als warme motor. Is er iemand die meer weet?

Alvast bedant.

Vriendelijke groeten,
Wout

Wout04

Geplaatst door Wout04 (0) , lid sinds 8 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Fiat Punto? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

Wout04 (0), 8 jaar geleden

Niemand die hier mee kan helpen?

kaleido 1 (1595) PRO, 8 jaar geleden

In zoverre , dat er onderzocht moet worden , waarom dat dit gebeurt , los contact , slecht relais , slecht contactblokje enz. meten dus.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Fiat Punto of stel zelf een nieuwe vraag.