Fiat Brava: Start problemen

Bouwjaar: 1998

Tijdens het starten heb ik wat problemen. Hij wil namelijk niet makkelijk in een keer starten, het leek net of de accu leeg was maar dat was het niet, en na een paar keer proberen toen de motor liep sloeg hij meteen af, tenzij je veel gas bijgeeft. Daarna blijft de motor lopen maar stotterd een beetje.

Het gaat over een brava 1.4 12V
Met vriendelijke groet, Hans

hansbaijens

Geplaatst door hansbaijens (0) , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Fiat Brava? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

appie501 (0), 19 jaar geleden

kunnen 3dingen zijn
1 kijk of je cabrateur goed is afgesteld?
2 startmotor vernieuwen
3controleer of je knokkenas nog goed is ivm geen olie doordat de oliebuis voor de nokkenas verstoptzit dan kan het weleens zijn dat de knokkenas een beetje droog is komt veel voor bij de 1.4 12v motoren van fiat
maar denk de startmotor dat was mijn probleem starte ook moeilijk en stotterde

Hans4037 (0) PRO, 19 jaar geleden

Dat is nieuw een carburateur op een brava!!.
Hans,
Ik denk dat de storing door een kapotte koelvloeistoftemperatuursensor komt die geeft dan verkeerde waarden door naar de ECU waardoor de motor verzuipt.

Hans

hansbaijens (0), 19 jaar geleden

Bedankt voor jullie reacties maar het probleem lag aan de accu, deze was namelijk slecht en het probleem heeft zich niet meer voorgedaan.

Nogmaals bedankt voor reacties

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Fiat Brava of stel zelf een nieuwe vraag.